Bijzondere vangsten 2013

Ook een bijzondere vangst gedaan? Voer hem dan in op www.mijnvismaat.nl en maak kans op mooie prijzen.

 

22 december 2013

Wilco Ruiter viste voor de kerstdagen nog even op een kanaal met kunstaas. Totaal onverwachts ving hij een kapitale beekforel van 63 cm. Om de vangst te zien op www.mijnvismaat.nl klik hier.

Een prachtige afsluiting van het jaar lijkt ons! Van harte gefeliciteerd met deze geweldige vangst.

11 november 2013

Klaas Dijkhuis belde naar Sportvisserij Nederland om een bijzondere vangst te melden. Hij vist al heel wat jaren langs de kust bij Delfzijl, maar de vangst van deze 12 centimeter lange slakdolf zal hij niet snel vergeten. Nooit eerder ving hij zo'n vis. Klaas weet veel van vissoorten en wist gelijk dat het om een slakdolf ging. De vis werd gevangen met zeepieren.

Dit visje wordt bijna nooit aan de hengel gevangen wat deze vangst extra bijzonder maakt.

Klaas, gefeliciteerd met deze vangst.

26 oktober 2013

Vismaat Jan van Tienderen ving deze zeer bijzondere knorrepos in het Noordzeekanaal. Een aantal jaar geleden werden ze ineens met enige regelmaat gevangen. Daarna leken ze verdwenen, maar Jan bewijst dat ze er nog steeds zwemmen.
Meer informatie over de knorrepos lees je hier.
Jan zag zelf al snel dat het om een knorrepos ging. Dat hij veel van wist weet staat als een huis boven water.

6 oktober 2013

Vismaat Pieter Jan van der Stoel ving deze schitterende zeeforel van 67 cm op de oude Rijn. Hij viste met een shadje. Een prachtige vangst die hij niet snel zal vergeten.

5 oktober 2013

Vismaat Vismaat Jeffrey den Hoed viste samen met zijn vader op de rivier. Ze vingen een heuse zalm! Zeer bijzonder om deze in Nederland te vangen.

14 september 2013

Vismaat Rick Roffel viste op zeelt en kleine karper toe hij ineens een albino meerval aan de haak kreeg. Een prachtige en zeer bijzondere vangst.

2 september 2013

Vismaat Danny Straten deed maandag een wel heel bizarre vangst. Tijdens het verticaal vissen op snoekbaars haakte hij een vis die maar niet boven wilde komen in de sterke stroming van de Waal. Na drie kwartier kon hij uiteindelijk de gigant landen. Het bleek om een grootkopkarper te gaan van 132 cm en een geschat gewicht ongeveer 35 kg. Deze Aziatische vissen zijn pas enkele keren in de Nederlandse rivieren aangetroffen. Ze kunnen zich in ons land niet voortplanten.

30 juli 2013
Vismaat Frank Avezaat ving deze zwarte Pacu (famillie van de piranha) tijdens een karpersessie in Nederland. Dat is even schrikken! De vis is vermoedelijk door een aquariumhouder uitgezet.

 

21 juni 2013

'Vismaat' Peter Ridderhof ving deze bizarre pijlstaartrog op de Oosterschelde. Als aas gebruikte hij zagers. Let altijd op met pijlstaartroggen. De stekel op de staart is giftig en kan voor ernstige verwondingen zorgen.

3 juni 2013

'Vismaat ' Wouter Bolk ving deze prachtige sterlet tijdens het karpervissen. Meestal zien we meldingen van Russische steuren of Siberische steuren. Sterlets zien we niet vaak. Dus met recht een bijzondere vangst!

28 mei 2012

'Vismaat' Lars van Duinen ving deze zeer bijzondere vorskwab vlak bij IJmuiden. Hij ving de vis aan een zager. Deze vissoort wordt bijna nooit aan de hengel gevangen. Een hele speciale vangst waar Lars trots op mag zijn.

Klik hier voor deze vangst op MijnVISmaat

25 mei 2013

'Vismaat' Tom Brands ving deze prachtige kopvoorn van 35 cm! In Nederland worden niet vaak kopvoorns gevangen wat deze vangst dus extra bijzonder maakt. Verwar ze niet met een winde. De anaalvin van de kopvoon is duidelijk bol. Die van een winde is hol.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.