NK Kustvissen Koppel 2024

Deze nieuwe competitie is in 2023 voor het eerst georganiseerd. Vanwege de enorme belangstelling wordt deze in 2024 opnieuw gehouden. We hebben een aantal ervaringen opgedaan in dat eerste jaar. De belangrijkste is dat de competitie dit jaar uit drie wedstrijden bestaat. Voor het eindresultaat tellen dan de twee beste uitslagen mee. Het aantal deelnemende koppels is voor dit jaar maximaal 100. De koppels die in 2023 al meededen en zo mede aan de basis hebben gestaan van deze competitie, hebben een deelnamerecht. Dat geldt alleen als je in 2023 beide wedstrijden hebt meegedaan, als je nu weer als hetzelfde koppel wilt meedoen én als je je vóór 12 februari 2024 hebt aangemeld.
Ons doel is een professionele competitie te organiseren waarbij de winnaars uiteindelijk mogen deelnemen aan het Wereldkampioenschap. Maar dat laatste is nu nog niet aan de orde. Het belangrijkste is dat je samen met je vismaat/partner drie mooie wedstrijden kunt vissen!

Het duo vist in deze opzet op één stek, met totaal twee hengels. Je mag alles samen doen: samenwerken is de sleutel voor het beste resultaat. Iedereen kan zich als duo aanmelden, mits je maar lid bent van dezelfde bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging. Het duo mag tijdens de competitie overigens niet van samenstelling wijzigen!!

De prijzentafel is 1:5. En natuurlijk mag het winnende duo zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen.
De organisatie is net als bij de andere wedstrijden professioneel. Je hebt als duo bijvoorbeeld de ruimte omdat je buren pas 30 meter verder staan. Het meten van de vis is afgeleid van het Engelse systeem: meten bij de buren. Het doel is om de gevangen vis zo snel mogelijk levend terug te zetten.


Programma

 Wedstrijd Datum Locatie Organiserende HSV Richtlijn Uitslag
  • 1e NK Kustvissen Koppel
06-04-2024 Noordwijk De Sportvisser Richtlijn Uitslag
  • 2e NK Kustvissen Koppel
21-09-2024 Domburg volgt
Richtlijn
Uitslag
  • 3e NK Kustvissen Koppel 
23-11-2024 Ter Heijde  HSV Ter Heide RichtlijnUitslag 

Klik hier voor het volledige overzicht wedstrijden en competities van Sportvisserij Nederland.


Uitslagen eerdere editiesAlle bovengenoemde informatie is onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.