NK Kustvissen Koppel 2023


Dit is een nieuwe competitie die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. Daarom is het aantal deelnemende koppels vooralsnog maximaal 75. We gaan ervaring opdoen, met als doel een professionele competitie waarbij de winnaars uiteindelijk mogen deelnemen aan het Wereldkampioenschap. Maar dat laatste is nu nog niet aan de orde.
Verschillende verenigingen hebben al positieve ervaring met “koppelwedstrijden”. Wij maken er nu een kleine competitie van, dit jaar over twee wedstrijden. Op basis van wat vissers ons aangeven lijkt er heel veel belangstelling te zijn voor zo’n competitie.
Het duo vist in deze opzet op één stek, met totaal twee hengels. Je mag alles samen doen: samenwerken is de sleutel voor het beste resultaat. Iedereen kan zich als duo aanmelden, mits je maar lid bent van dezelfde bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging. Het duo mag tijdens de competitie overigens niet van samenstelling wijzigen!!
Ook al omdat we veel verwachten van deze vorm van teamvissen, is er een mooie prijzentafel na afloop. En natuurlijk mag het winnende duo zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen.
De organisatie is net als bij de andere wedstrijden professioneel. Je hebt als duo bijvoorbeeld de ruimte omdat je buren pas 30 meter verder staan. Het meten van de vis is afgeleid van het Engelse systeem: meten bij de buren. Het doel is om de gevangen vis zo snel mogelijk levend terug te zetten. De deelnemers aan beide wedstrijddagen deelnemen krijgen nog een ander voordeel. Als voor 2024 opnieuw een maximum aantal deelnemers geldt, hebben de deelnemers van dit eerste uur een streepje voor!Programma

 Wedstrijd Datum Locatie Organiserende HSV Richtlijn Uitslag
  • 1e NK Kustvissen Koppel
20-05-2023 Domburg Martin cs Richtlijn Uitslag
  • 2e NK Kustvissen Koppel
30-09-2023 Noordwijk De Sportvisser Daguitslag 2e wedstrijd
Einduitslag

Klik hier voor het volledige overzicht wedstrijden en competities van Sportvisserij Nederland.


Uitslagen eerdere editiesAlle bovengenoemde informatie is onder voorbehoud van typefouten en wijzigingen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide