Viswaterbeheer

Hengelsportverenigingen zijn verantwoordelijk voor goed bereikbaar en bevisbaar viswater voor de sportvisser. Als visrechthebbende zijn zij ook (mede)verantwoordelijk voor een goede, voor de sportvisser aantrekkelijke visstand.

Bij het beheer van het viswater en de visstand zul je als hengelsportvereniging meestal rekening moeten houden met de overige gebruiksfuncties. Maar je wilt andere beheerders en gebruikers ook laten weten wat de sportvisser wil.

HSVTV

HSVTV is een serie instructiefilmpjes waarmee je onder andere leert hoe je het milieu van je viswater in kaart brengt, gegevens over de sportvisserij en de visstand verzamelt én hoe je dit alles eenvoudig verwerkt in een een kort en bondig visplan met de online factsheetmodule.

-> Ga direct naar het onderdeel viswaterbeheer van HSVTV!

Handboek Beter besturen: viswater en sportvisserijmogelijkheden

Hierna vind je directe links naar alle beschikbare infobladen (PDF), die ook in het Handboek Beter besturen zijn opgenomen. Alle infobladen worden sinds de publicatie van het Handboek in 2015 tenminste jaarlijks geüpdatet.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.