Ledenadministratie

Elke hengelsportvereniging voert een eigen ledenadministratie. Een goede ledenadministratie is essentieel voor de binding van je leden. Door een goede administratie te voeren, worden de contributies op tijd betaald en krijgen je leden tijdig de juiste documenten in huis. Het is een klus waar traditioneel behoorlijk veel tijd in gaat zitten.

Tegenwoordig kun je jezelf enorm veel tijd en energie besparen door gebruik te maken van het online ledenadministratiepakket HSV Leden 2015. Sportvisserij Nederland biedt dit pakket aan alle aangesloten hengelsportverenigingen gratis aan! Het pakket is optimaal afgestemd op de vele functies die voor de administratie van een hengelsportvereniging nodig zijn en is essentieel voor het voeren van een moderne ledenadministratie.

Tip: stap over op automatische incasso's

Hengelsportverenigingen die werken met automatische incasso’s, blijken een stabieler ledenbestand met minder opzeggingen te hebben. Het gevolg is een veel stabielere financiële toestand. In het hieronder aangeboden infoblad wordt in slechts 4 stappen uitgelegd hoe je eenvoudig kunt overstappen op het automatisch incasseren van de jaarlijkse contributiegelden door gebruik te maken van automatische incasso’s.

Service Ledenadministratie: gemak dient de mens

De ledenadministratie vervult een belangrijke en zeer arbeidsintensieve rol in het verenigingsleven. Het versturen van de acceptgiro’s, herinneringen en VISpassen, het maken van incassobestanden en het registreren van de betalingen kost veel tijd, geld en energie. Zonder een goede ledenadministratie zien wij verenigingen helaas dalen in ledenaantal. Sportvisserij Nederland wil uw vereniging graag ondersteunen en biedt uw vereniging hulp en continuïteit aan m.b.t. de ledenadministratie. Voor de VISpas 2021 hebben wij in totaal 378 verenigingen geholpen met de ledenadministratie, deze verenigingen hadden gezamenlijk 430.000 leden. Uw vereniging kan hier ook gebruik van maken! Er geldt geen beperking qua ledenaantal.

Wat zijn uw voordelen:

  1. Wij doen het grootste gedeelte van uw ledenadministratie, zeer arbeidsintensieve rol in het verenigingsleven;
  2. Continuïteit en bereikbaarheid voor uw leden, bijv. ziekte ledenadministrateur en wij zijn dagelijks per email en telefoon bereikbaar;
  3. Meer tijd voor uw bestuursleden voor andere belangrijke verenigingszaken;
  4. Het aantal leden met automatische incasso blijft groeien door actief machtigingen te verzamelen, hierdoor een stabiel ledenbestand;
  5. Vereniging verdient geld aan de ledenservice, kan ingezet worden voor andere activiteiten;
  6. Makkelijke kascontrole door de ‘Rapportage’ ledenservice in HSV Leden 2015;
  7. Altijd een actueel ledenbestand voor u en uw leden;
  8. VISpassen worden rechtstreeks naar uw leden verstuurd, geen porti en werk meer voor uw vereniging.


Direct aanvragen?

Download hier de Voorwaarden en Overeenkomst Serviceverenigingen.

Downloads uit het Handboek Beter besturen

10.1. Een goede ledenadministratie is essentieel (PDF)

10.2 Contributie via automatische incasso: doen! (PDF)

Overige downloads

Voorbeeld Machtigingsformulier Automatische Incasso PDF of Word


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.