Loodalternatieven voor de karpervisserij

Karpervissers hebben een ruime keuze aan milieuvriendelijke alternatieven van steen, ijzer/staal en (verzwaard) beton. Deze gewichten hebben enkele belangrijke voordelen boven lood. Naast het feit dat bijvoorbeeld de stenen beter gecamoufleerd zijn voor de vis, ligt het soortelijk gewicht van deze werpgewichten lager. Dit betekent dat de gewichten minder snel in een zachte bodem en/of vegetatie zullen wegzakken. Daarnaast zijn bijvoorbeeld betonnen gewichten licht poreus, wat gebruikt kan worden om het gewicht zichzelf te laten volzuigen met een flavour. Zowel voor liefhebbers van wartellood als inlines zijn modellen van diverse fabrikanten verkrijgbaar. Hieronder een overzicht.

--
Rubig Steelangler Distance Grip, Ground- en Six. Mooi afgewerkte stalen gewichten, voor verschillende toepassingen. Verkrijgbaar in gewichten van 40 t/m 140 gram.

Pallatrax Stonze. Mooie stenen in verschillende gewichten en kleuren. Verkrijgbaar in de maten S t/m XXL, zowel met wartel als inline.

UFO Sinker Gripp. Gripper gewichten gemaakt van een composiet van beton en ijzer. Verkrijgbaar in veel kleuren en gewichten.

UFO Sinker Distance. Peervormige gewichten gemaakt van een composiet van beton en ijzer. Verkrijgbaar in veel kleuren en gewichten, zowel inline als met wartel.


UFO Sinker Inline Distance. De inline alternatieven van de bekende UFO sinkers.Rockbottom fishingstones. Stenen karpergewichten met een systeem waarbij visveilig gevist kan worden.

Karpergewichten van het merk EcoSinkers. Loodvrije karpergewichten, in drie verschillende vormen verkrijgbaar.Loodvrije karpergewichten van Karper XL. Deze gewichten zijn gemaakt van verzwaard beton.
Fishstone. Dit zijn gecamoufleerde straps waar je je stenen in vast kunt zetten.


Caperlan Ballast Link. Net als met de Fishtone kun je in deze straps je stenen vastzetten.


SuXXes stenen. Zowel platte als zeskantige stenen, voorzien van een wartel. Verkrijgbaar in gewichten van 3 t/m 80 gram.


Woutje Beton. Gewichten gemaakt van High Density beton, met een ijzeren kern voor extra gewicht. Geschikt voor de karpervisserij en verkrijgbaar in gewichten van 60 t/m 300 gram.


Rondo van Modified Materials. Ronde gripper gewichten gemaakt van een composiet, ook inline verkrijgbaar. Wordt gemaakt in gewichten van 25 t/m 130 gram.


Robinson kiezels. Mooie stenen in verschillende gewichten en kleuren.Verkrijgbaar van 30 t/m 140 gram. 


Kiezels van Modified Materials. Stenen gewichten, net wat zwaarder dan de andere stenen alternatieven.Het Juiste Vislood. Betonnen gewichten geschikt voor de karpervisserij, zowel met als zonder ribbels ('gripper') te verkrijgen in gewichten van 40 tot 150 gram.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.