Kaartje vrijwilligers werven

Zonder vrijwilligers kan geen hengelsportvereniging bestaan. Vrijwilligers houden de vereniging tenslotte draaiend. Veel verenigingen geven echter aan moeite te hebben met het vinden van vrijwilligers. Maar wat doet de vereniging nu precies om actief vrijwilligers te werven? Een oproep in het verenigingsblad of –website? Of op het prikbord van de buurtsuper?

Het ijzer smeden als het heet is

Je kunt het kaartje 'Slaan wij jou aan de haak?' inzetten bij activiteiten, waarbij enthousiaste leden, maar soms ook toevallig geïnteresseerde omstanders best bereid zijn een handje mee te helpen. Zeker wanneer de activiteit leuk is en voorspoedig verloopt zijn alle deelnemers en toeschouwers enthousiast en betrokken. Een prima moment om aan te geven dat je hun inzet erg waardeert. Maar ook het moment om te vragen of je nog eens een beroep op ze kunt doen.Aanvragen via je Verenigingsadviseur

Via de Verenigingsadviseur van jouw federatie kun je het kaartje “Slaan wij jou aan de haak?” aanvragen als manier om actief vrijwilligers te werven. Het kaartje verwijst middels een QR-code naar een pagina op de website van de vereniging, waar een potentiële nieuwe vrijwilliger zich kan aanmelden. 

Als jouw vereniging een Mijnhengelsportvereniging website heeft via Sportvisserij Nederland, dan kan de webpagina door Sportvisserij Nederland voor de vereniging worden ingericht. Anders zul je zelf een dergelijke pagina moeten inrichten en de weblink doorgeven. Ook stuur je een goede kwaliteit afbeelding van je verenigingslogo op.

Je Verenigingsadviseur zorgt er met Sportvisserij Nederland voor dat jouw kaartje als PDF drukklaar wordt gemaakt. De druk verzorg je in principe zelf via www.drukwerkdeal.nl/nl/producten/promotie/flyers. Voorkeuren voor het drukken zijn: formaat: A5, bedrukking: 4/4 (dubbelzijdig full colour), materiaal: houtvrij gesatineerd mc (glanzend), gewicht: 400g/m2.

Kies daarbij voor ‘Eigen bestand(en) aanleveren’ en klik onderaan op ‘Lever je ontwerp aan’. Je komt dan in een tool waar je het PDF-bestand van de kaart die is toegestuurd, kunt uploaden.

Bovenstaande drukker is een suggestie. Je kunt uiteraard ook zelf een andere drukker kiezen.

Met een QR-code direct aanmelden

Op de achterkant van de kaart staat het aangeleverde verenigingslogo, een QR-code en de tekst:

"Vind jij ook dat iedereen moet kunnen genieten van ons prachtige viswater?

Onze hengelsportvereniging zet zich in voor mooi viswater, met een aantrekkelijke visstand en leuke sportvisactiviteiten voor jong en oud.

Hiervoor kunnen we ieders hulp goed gebruiken, al is het maar één of twee keer per jaar; jij geeft aan wat je het beste uitkomt en wat je leuk vindt. Wij zijn blij met al jouw hulp! Scan de QR-code en laat je gegevens achter bij onze hengelsportvereniging, wij nemen contact met je op."


De QR-code moet verwijzen naar een pagina op de website van jouw hengelsportvereniging met (bijvoorbeeld) de volgende tekst:


'JA, NATUURLIJK WIL IK WAT DOEN VOOR DE VERENIGING!'

Vind jij ook dat iedereen moet kunnen genieten van ons prachtige viswater? Onze hengelsportvereniging zet zich in voor mooi viswater met een aantrekkelijke visstand en leuke sportvisactiviteiten voor jong en oud.

Hiervoor kunnen we ieders hulp goed gebruiken, al is het maar één of twee keer per jaar; jij geeft aan wat je het beste uitkomt en wat je leuk vindt. Wij zijn blij met al jouw hulp! Meld je hieronder aan als je af en toe iets voor de vereniging zou willen doen en wij nemen contact met je op!

Ik help graag mee bij de volgende activiteiten (hierna volgt een meerkeuze optie):
 • Vislessen op de basisschool
 • Andere jeugdactiviteiten
 • Samen vissen met bewoners van zorginstellingen
 • Controle visdocumenten
 • Onderhoud aan de waterkant
 • Viswedstrijden volwassenen
 • Viswedstrijden jeugd
 • Bestuursfunctie
 • Anders? Geef dat aan bij opmerking
Heb je al eens eerder meegeholpen bij de vereniging? (ja/nee)

Tenslotte kan de aanmelder diens persoonsgegevens invullen:
 • Voornaam
 • Achternaam
 • Woonplaats
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Opmerking

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.