Zeebaars

Omdat het slecht gaat met het zeebaarsbestand gelden voor deze vissoort enkele bijzondere beperkingen.


Recreatieve visserij


De slepende onderhandelingen tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk over de visserijrechten na de Brexit hebben in juni tot een overeenkomst geleid. Zoals verwacht geldt voor de sportvisserij op zeebaars een bag limit van 2 vissen (minimummaat: 42 cm) per dag tot en met november 2021.


Beroepsvisserij

Het valt op dat de bijvangstquota voor de sleepnetvisserij voor het tweede halfjaar van 2021 met 50% zijn verruimd. Er is niet gekozen voor een verruiming voor de sportvisserij, waarvoor de zeebaars een heel belangrijke soort is – ruim 40% van de sportvissers vangt zeebaars. Uit het hengelsportonderzoek dat Kantar dit jaar voor Sportvisserij Nederland heeft uitgevoerd blijkt dat het gaat om een wezenlijk belang voor 200.000 sportvissers. Net als verleden jaar mogen beroepsmatige staand want vissers enkel onvermijdbare bijvangsten van zeebaars aanlanden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.