Zeebaars
Omdat het slecht gaat met het zeebaarsbestand gelden voor deze vissoort enkele bijzondere beperkingen.

Recreatieve visserij


Voor sportvissers geldt vanaf 1 januari tot 1 maart en van 1 december tot en met 31 december 2020 een algeheel meeneemverbod voor zeebaars. Sportvissers mogen vanaf 1 maart t/m 31 november 2020 maximaal twee zeebaarzen meenemen voor eigen consumptie. De zogenoemde 'baglimit' is vanaf 1 maart t/m 31 november 2020 dus twee maatse vissen (de minimummaat bedraagt 42 cm). 


Beroepsvisserij

In januari en van 1 april tot en met 31 december mogen vissersvaartuigen van de Unie zeebaars onder de volgende voorwaarden vangen en aanlanden:

  • met bodemtrawls, voor onvermijdelijke bijvangsten van maximaal 520 kilogram per twee maanden en 5 % van het gewicht van de totale vangst mariene organismen aan boord die door dat vaartuig op één bepaalde dag zijn gevangen; 
  • met zegens, voor onvermijdelijke bijvangsten van maximaal 520 kilogram per maand en 5 % van het gewicht van de totale vangst mariene organismen aan boord die door dat vaartuig op één bepaalde dag zijn gevangen; 
  • met haken en lijnen, maximaal 5,7 ton per vaartuig per jaar; 
  • met vaste kieuwnetten, voor onvermijdelijke bijvangsten van maximaal 1,4 ton per vaartuig per jaar. 


https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32020R0123&from=EN

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide