Zeebaars

Per 1 oktober 2018: alsnog bag limit voor zeebaars in restant 2018! Lees hier meer

Omdat het slecht gaat met het zeebaarsbestand gelden voor deze vissoort enkele bijzondere beperkingen.

Recreatieve visserij

Voor de recreatieve visserij met hengels geldt dat een sportvisser in 2018 bij het vissen in zee, de kustwateren en in de zeegebieden vanaf 1 oktober één zeebaars in bezit hebben. De zogenoemde "baglimit" is dus 1.
 
Deze bepaling geldt ook voor de binnenwateren die in open verbinding staan met de zee, kustwateren of zeegebieden tot maximaal 30 kilometer landinwaarts (art. 120 Uitvoeringsregeling zeevisserij).

De baglimit op het in bezit hebben van zeebaars geldt ook voor recreatieve visserij met staand want.
Voor alle vormen van recreatieve visserij geldt dat verkoop van vis verboden is.

Beroepsvisserij

Voor vissersvaartuigen die met haken en lijnen op zeebaars vissen geldt dat zij in 2018 alleen in januari en van 1 april tot en met 31 december zeebaars aan boord mogen hebben, overladen, verplaatsen of aanlanden. Hierbij geldt een maximum van 5.000 kilogram (in 2017 was dit nog 10.000 kilogram) zeebaars per jaar per vissersvaartuig.

Voor vissersvaartuigen die met kieuwnetten op zeebaars vissen, geldt dat zij in 2018 alleen in januari en van 1 april tot en met 31 december zeebaars aan boord mogen hebben, overladen, verplaatsen of aanlanden. Hierbij geldt een maximum van 1.200 kilogram per jaar.


Divide

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.