Bijzondere vangsten 2015

Ook een bijzondere vangst gedaan? Meld hem dan op www.mijnvismaat.nlof via de app en maak kans op mooie prijzen.


28 december

Nog net voor het eind van het jaar hengelt VISmaat Max van Slooten een zeer bijzondere vangst binnen: Een heuse vorskwab! De bovenste vis is een zeedonderpad.
27 november

VISmaat René Hoogervorst ving tijdens het snoekbaarzen op de Lek een zeeprik. Hij dacht eerst dat zijn shad vast zat aan de bodem of een stuk vuil maar het bleek deze bijzondere vis te zijn.25 november
Adrie Schuurmans ving deze mooie houting op de Waal. De vis woog 1,3 kilo en was 48 cm lang. 

 11 oktoberChris Jansen ving deze super mooie zalm van 88 cm tijdens het trollen in een Nederlandse rivier. Met recht een hele bijzondere vangst!

 19 september


Deze prachtige kwabaal van 60 centimeter ving Peter Moolevliet toen hij op de Vecht viste met een worm. Een prachtige en zeer bijzondere vangst!

 21 augustus 2015

Aan boord van het schip de Andromeda van sportvisserij Hoogerwerf werd deze schitterende Atlantische Bonito gevangen. De eerste vangst in Nederland van deze soort!

Super gaaf om zo'n mini tonijn in Nederland te vangen.

 16 augustus 2015

 VISmaat Hans Schiricke sleepte met een plug in een vaart in Flevoland en ving een heuse albino meerval! Met recht een bijzondere vangst. Hans mag een prijs uit de webshop van Sportvisserij Nederland uitzoeken.
VISmaat Hans Schiricke sleepte met een plug in een vaart in Flevoland en ving een heuse albino meerval! Met recht een bijzondere vangst. Hans mag een prijs uit de webshop van Sportvisserij Nederland uitzoeken.

6 augustus 2015


VISmaat Stijn Cumps ving deze albino graskarper. Hij kreeg een snoei harde run van deze bijzondere vis. Stijn wint een prijs uit onze webshop.

7 juni 2015

Jan Overkleeft meldde via info@mijnvismaat.nl deze vorskwab. Wat een bijzondere vissen zijn dit! Ze lijken wel op giga kikkervisjes.

3 juni 2015

Vismaat Geert Meester ving deze prachtige goudzeelt tijdens het karpervissen. Wat een fantastische vis! Ook Geert mag een prijs uitzoeken

1 juni 2015

Michael Catalaan ving dit tarbotje van 14 cm. Tarbot wordt niet vaak met de hengel gevangen. Het zijn prachtige ronde platvissen. Michael wint hiermee een prijs uit onze webshop. 

De lipvis was al bijzonder en nu nog een tarbot voor Michael. Wat een seizoen heeft deze man!

19 mei 2015

Michael Catalaan meldt nu ook een gave lipvis op MijnVISmaat! Dit keer een zwartooglipvis. Michael mag een prijs uitzoeken in onze webshop.

18 mei 2015

Op het vangstenplatform MijnVISmaat meldde sportvisser Marcel de Vries een kliplipvis. Deze soort is zeer zeldzaam in Nederland.

Lipvissen hebben hun naam te danken aan hun stevige lippen waarmee ze kreeftachtigen, week-, en schelpdieren kunnen eten.
In Nederland komt de gevlekte lipvis en de zwartooglipvis voor. Beide vissen zijn hier zeldzaam. Marcel de Vries ving echter een zéér zeldzame kliplipvis waarvan nog geen hengelvangsten bekend waren in ons land.

14 april 2015

Op www.mijnvismaat.nl zagen we Ferron de Jager met deze albino kanaalmeerval. In Amerika komt de soort veel voor. We vermoeden dat deze vis is uitgezet door een aquarium houder.

 29 maart 2015

Deze prachtige zalm van precies één meter werd gevangen in de Maas door Ron van Laar. Samen met zijn vismaat Edwin de Wit heeft hij de vis kunnen landen. De zalm zwemt nu weer in de Maas. 

23 maart 2015

 VISmaat Robby Bijlsma ving deze prachtige zeeforel in het Noordzeekanaal. De vis is mooi dik en verkeerd in goede conditie. Robby zette deze beschermde vis na de foto direct terug. 

5 januari 2015

Op www.mijnvismaat.nl zagen we VISmaat Richard Groenewegen die het nieuwe jaar meteen goed begon. Hij ving een houting van maar liefst 58 cm op de Waal. Een houting is een bijzondere vangst, maar een houting van dit formaat is super bijzonder. Er kwamen al veel leuke reacties op zijn vangst.

Met deze bijzondere vangst wint Richard een prijs uit de webshop van Sportvisserij Nederland.

Team MijnVISmaat wenst Richard een goed visseizoen toe!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.