HSV Service

Fisherman's Friend sponsor WK Kustvissen Junioren

2097
12 sep 2023

Fisherman’s Friend heeft een partnership gesloten met Sportvisserij Nederland en is de officiële sponsor van het WK Kustvissen voor Junioren 2023 - dat van 15 t/m 20 oktober aan de Zeeuwse stranden wordt gevist. “Wij zien veel raakvlakken tussen onze bedrijfsfilosofie en de hengelsport”, verklaart Jeroen Jeroense, brand manager voor Fisherman’s Friend in Nederland.

"Met Strong stuff is good stuff hebben we onlangs een nieuwe pay-off gelanceerd”, vertelt Jeroense. In de nieuwe reclamecampagne speelt een stoere zeevisser de hoofdrol – dat was een bewuste keuze. “Onze roots liggen in het ondersteunen van de visser, dus wij identificeren ons met de hengelsport. Net als de sportvisser staan wij voor het trotseren van de elementen, voor veerkracht en voor positieve energie. Voor verfrissing door eropuit te gaan en op jezelf te zijn. We zien veel raakvlakken tussen onze strategie en de sportvisserij.”


Jeroen Jeroense: "Net als de sportvisser staan wij voor het trotseren van de elementen."

Win-win situatie 

In de reclamevideo zien we een stoere zeevisser die het op het strand, vissend vanuit zijn pick-up truck, aan de stok krijgt met een monstervis. Helaas breekt de lijn, waarna de man een Fisherman’s Friend neemt. “Met deze reclame wilden we stoïcisme beeldend maken. Er zijn zaken waar je geen invloed op hebt, maar je hebt wel invloed hoe je op dingen reageert. Dat symboliseert de sportvisser perfect.” Jeroense is er dan ook van overtuigd dat de sponsoring van het WK Kustvissen voor Junioren een win-win situatie is voor zowel de hengelsport als voor Fisherman’s Friend. “Wij zien natuurlijk ook de omvang en het bereik van de sportvisserij in Nederland. Ik
bedoel: welk huishouden in Nederland heeft nou niét een hengel in de schuur staan?”, zegt Jeroense.


In de nieuwe reclamecampagne van Fisherman's Friend speelt een stoere zeevisser de hoofdrol. 

Historie

De visserij speelt een belangrijke rol in de ontstaansgeschiedenis en de naam van Fisherman’s Friend. Jeroense: “Die begon in 1865 in het Engelse kustplaatsje Fleetwood, waar apotheker James Lofthouse een siroop van zoethout, eucalyptus en menthol bedacht voor de van zee terugkerende vissers. Het verzachtte de keel en verbeterde hun schorre stem – wat geen overbodige luxe was tijdens de dikwijls barre tochten op zee.” Het drankje werd dan ook een symbolische vriend van de lokale vissers. Op zee bleken de siroopflesjes bij ruig weer echter snel te breken, waarna Lofthouse zijn recept in kleine pastilles stopte. Die zijn inmiddels wereldberoemd én ook als samples verkrijgbaar bij het WK Kustvissen voor Junioren. “Daar komen we als sponsor graag rechtstreeks in contact met de deelnemers en het publiek”, besluit Jeroense.

Nederland gastheer WK

Sportvisserij Nederland is dit jaar gastheer van het WK Kustvissen voor Junioren, waarbij jeugdige strandvissers uit acht landen in twee leeftijdscategorieën – tot 16 jaar en tot 21 jaar – van 15 tot en met 20 oktober op diverse Zeeuwse stranden strijden om de wereldtitel. In aanloop naar dit internationale wedstrijdevenement blikken we de komende weken via onze online media en in Hét VISblad uitgebreid vooruit op de deelnemers en de te verwachten visserij.

Alvast benieuwd naar de deelnemende landen, wedstrijdparcoursen en het programma? Klik dan hier voor meer informatie over het WK Kustvissen voor Junioren.

Volledig op de hoogte blijven van al het nieuws rond het WK Kustvissen voor Junioren? Volg dan zeker ook onze Facebookpagina Wedstrijdvissennl

World Championship Shore Angling 2023 - powered by Fisherman's Friend


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.