Vis & water

XL-baarzen met Rute & Rolle (video)

6943
09 dec 2022

In november reisden Timo Keibel en Elmar Elfers – van het Duitse hengelsportblad Rute & Rolle – af naar Nederland voor een videoreportage over het vissen op grote baarzen. Dit visavontuur – waarbij de twee overnachtten óp het water, in een bijzondere accommodatie – staat nu online. Een regelrechte kijktip, want onder begeleiding van het Fishing in Holland-team wisten de mannen de nodige kapitale baarzen te vangen.

Met de blokhutboot als vervoersmiddel én accommodatie voeren Timo en Elmar samen met Fishing in Holland-teamlid Pieter Beelen over de rivier de Maas in de buurt van Den Bosch en bevisten zij diverse fraaie Maasplassen – rivierplassen waar je met de VISpas mag vissen. Wadend vanaf de kant werden verschillende soorten kunstaas geprobeerd en met regelmaat gretig gepakt door prachtig gekleurde ‘XL-baarzen’.

Benieuwd naar de bewegende beelden? Bekijk de 22 minuten durende (Duits gesproken) video van Anglerboard TV hier:


Sportvistoerisme naar Nederland

Nederland is een populaire visbestemming voor buitenlandse sportvissers en voor Nederlanders zelf. Het sportvistoerisme binnen en náár Nederland groeit sinds 2016 in rap tempo. Ter illustratie: het aantal buitenlandse leden (VISpashouders) is van 2016 (41.620) naar 2021 (84.251) maar liefst ruim verdubbeld. In 2022 lijkt zelfs de grens van 100.000 buitenlandse leden te worden overschreden, goed voor een sociaal- en toeristisch-economische waarde van wezenlijke betekenis. 
Lees hier meer over sportvistoerisme naar Nederland.Fishing in Holland werkt nauw samen met de toonaangevende Duitse hengelsportbladen (zoals Blinker en Fisch & Fang) en krijgt regelmatig hun redactieleden op bezoek. Dit keer was het de redactie van Rute & Rolle die voor hun YouTube-kanaal Anglerboard TV te gast was in Nederland, om te ervaren hoe goed de visserij op grote baars hier kan zijn.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.