Vis & water

Roofvissen: Op 'groene' rovers langs de Eem

03 sep 2019

Terwijl de Eem vooral te boek staat als populair streetfishingwater in en rondom Amersfoort, biedt deze prachtige rivier – die volledig in de VISpas staat – ook volop roofvisplezier op meer landelijk gelegen stekken. Hét VISblad ging op een mooie zomerdag tussen het groen achter de rovers aan.

"Kijk, daar sprong een vis”, meld ik de fotograaf met gedempte stem terwijl we de dijk over gaan. Zonder te aarzelen open ik mijn molenbeugel. Enkele tellen later landt mijn shad net naast de uitdijende kring op het water, zo’n vijftien meter uit de kant. Traag draai
ik het kunstaas binnen, wachtend op de aanbeet die elk moment kan komen. Voor mij baadt de Eem in de felle ochtendzon, met op de achtergrond het geruis van de A1. Rimpelingen op het water verraden dat de vis actief is. Toch blijft een snelle aanbeet uit.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.