Vis & water

Witvissen: how-to's voor hennep

05 apr 2020

Hennep – of eigenlijk: hennepzaad – is een bewezen topaas voor witvis en tóch relatief onderbelicht. Waarin schuilt de vangkracht ervan? Hoe maak je het klaar en hoe vis je ermee? Hét VISblad ging voor een praktijkles langs bij ervaringsdeskundige Danny Flipsen (26), individueel winnaar van de Evezet TopTeamcompetitie 2019.

Gekiemd hennepzaad kun je prima kant-en-klaar in de hengelsportzaak kopen, maar ik haal het liever ongekiemd in grote zakken bij de groothandel. Zo kan ik het naar eigen inzicht bereiden”, vertelt Danny bij hem thuis in het Limburgse Meijel. Voor hem op het fornuis staat een forse pan, gevuld met piepkleine zaadjes die nét onder water staan. De voorgaande nacht heeft het zaad al kunnen wellen. “Dit wordt de gekiemde hennep, buiten gaan we zo meteen gegrilde hennep maken. Dat vind ik het mooie van dit zaad: het is op tientallen manieren in te zetten en je kunt er verschillende vissoorten mee lokken en vangen. Zelf vis ik er vooral mee tijdens het vaste stokvissen op voorn in de koudere maanden, maar karper- en zeeltvissers gebruiken het bijvoorbeeld ook graag.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide