Vis & water

Roofvissen: 'kribhoppen' met hardbaits

04 nov 2020

Softbaits voeren al jarenlang de boventoon bij het werpend vissen op (snoek)baars. Jan Kosschorek (29) hangt sinds dit voorjaar echter vrijwel alleen nog maar hardbaits in de speld. Hét VISblad struinde een avond met hem mee langs de Nederrijn bij Elst om te zien waarom hij het ‘hard’ speelt.

Kijk, de eerste worp meteen al vis”, zegt Jan grijnzend terwijl hij zijn plug uit het water tilt. Pas bij nadere inspectie is het vals gehaakte
minivoorntje op de voorste dreg te zien. “Hier komen we natuurlijk niet voor, maar we vissen dus wel op de juiste plek.” In het ondiepe
water pal onder de kant zijn inderdaad wolken speldaas zichtbaar – de roofvis is voelbaar vlakbij. Terwijl rechts van ons de veerpont vertrekt, mikt Jan met een beheerste worp zijn twitchbait in het kolkende water erachter. Een aanbeet blijft uit, maar het vertrouwen is volop aanwezig. “Zeker daar aan de overkant gaan we straks vis vangen”, klinkt het overtuigd. De omstandigheden zijn dan ook prima: de zomeravondzon doet zijn best en wind staat er nauwelijks.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.