Vis & water

Roofvissen: meerval kant & kunstaas

12 okt 2021

Hoewel de meervalvisserij in ons land al een aantal jaren flink in de lift zit, wordt er nog relatief weinig met kunstaas op Siluris glanis gevist. Voor Goran Krnjic (38) bestaat er echter niets mooiers dan zo een meerval te vangen. Hét VISblad ging op pad voor een kantsessie met deze hardcore meervalvisser.

Zeg nou zelf: dit is toch verreweg de mooiste manier om op meerval te vissen?! Je bent lekker actief bezig, kunt interessante stekken secuur uitkammen en met een beetje geluk voel je een meerval toeslaan. Dit doe ik duizendmaal liever dan af te wachten totdat ze een keer heel voorzichtig aan een tros wormen beginnen te knabbelen – om daarna vaak alsnog af te haken.” Het moge duidelijk zijn: kunstaas all the way voor Goran Krnjic. Dat was al zo toen hij als jochie nog in Servië woonde en geldt zestien jaar later in Nederland nog steeds. “Oude liefde roest niet”, zegt hij met een knipoog.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide