Hengelsporticoon Jos Vanrunxt overleden

4663
03 mei 2016

Kort geleden ontvingen wij het droevige bericht dat Jos Vanrunxt is overleden.

Jos was een sportvisser in hart en nieren die werkelijk overal ter wereld heeft gevist. Hij was ook een vernieuwer, zeker wat betreft de zeehengelsport. Zo was hij een pionier op het gebied van de zeebaarsvisserij. Het was Jos die als eerste ontdekte dat zeebaars goed met de vliegenhengel te vangen was.
Hij was ook bekend vanwege de vele sportvisboeken, -video’s en -films die hij heeft gepubliceerd of mede mogelijk heeft gemaakt.
Ook aan VisTv hielp hij mee. Tijdens de opnames van het zeebaarsvissen op de Nieuwe Waterweg –de aflevering die aanstaande zondag wordt uitgezonden- bemande Jos met verve de cameraboot.


Met het overlijden van Jos Vanrunxt verliest de sportvisserij een icoon. Sportvisserij Nederland wenst zijn vrouw Elena, kinderen andere familieleden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.