UITSLAG: Eerste weekend EVEZET Nationale Teamcompetitie prooi voor Team Maver – Zammataro

17102
09 mei 2016

Het werd al weken aangekondigd, maar afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. De eerste twee wedstrijden werden vervist van de nieuw opgezette EVEZET Nationale Teamcompetitie georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Twintig teams van vijf personen (en eventueel een reserve) gingen aan het Beukerskanaal de strijd met elkaar aan. Wie er na twee dagen vissen op pole position staat? Team Maver – Zammataro met respectievelijk 21 en 16 punten de laagste score van het gehele deelnemersveld.

De eerste dag van de nieuwbakken competitie in teamverband was een puike voor Team Sensas 52. Na vier uur vissen voerden André Schipper, Patrick Broekhuizen, Meindert de Boer, John Savelkoul, Jan Grijpstra en Arjan Dikkema de ranglijst aan met 18 wedstrijdpunten, gevolgd door Team Maver – Zammataro met 21. Laatstgenoemde kwam in het tweede bedrijf als een duvel uit een doosje. Met slechts 16 wedstrijdpunten namen Peter Post, Bert Aufderhaar, Leo Koot, Patrick Mulder, Stefan Altena en Henk Post het stokje over. Een knappe prestatie van de regerend Nederlands Kampioen die Nederland ook gaat vertegenwoordigen op het WK Korpsen dit jaar.


Foto: Dennis Arkenbout (jongste deelnemer met 11 jaar oud) met vangst

Maver - Zammataro bracht ook de voorlopig individueel besten naar voren. Aufderhaar en Altena (resp. 1 en 2) voeren het klassement aan na twee wedstrijden, waarvan eerstgenoemde met louter vakwinsten. Toch was Ramon Ansing de smaakmaker van dit eerste weekend EVEZET Nationale Teamcompetitie. De alleskunner viste zich de tweede dag naar ruim 16 kilo vis. Met de matchhengel wist hij aan de overkant van het Beukerskanaal een net vol brasems te vullen. Daarmee behaalde hij verreweg het hoogste vangstgewicht van het weekend.


Foto: Ramon Ansing aan het werk met de matchhengel

De volgende wedstrijden van de EVEZET Nationale Teamcompetitie staan gepland op 28 en 29 mei. In Almere vormt de Lage Vaart het volgende strijdtoneel. Dan sluit ook de Dames en U20 categorie aan. Deze doelgroep heeft haar eigen competitie en wordt in teams gevist van vier personen over vier wedstrijden. Het belooft een mooi tweede weekend te worden, dus we zien U allen graag over twee weken in Almere!

Klik hier voor het tussenklassement korpsen
Klik hier voor de eerste wedstrijd korpsen
Klik hier voor de tweede wedstrijd korpsen
Klik hier voor het tussenklassement individueel
Klik hier voor de eerste wedstrijd individueel
Klik hier voor de tweede wedstrijd individueel


Foto: Hoofdsponsor van de Nationale Teamcompetitie - EVEZET - is tevens sponsor van het EVEZET-team met Jeffrey Bakkernes, Nico Bakkernes, Franks van Berkel, Daan van Berkel, Wim Fuhler en Gerard Meerveld.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.