Verslag trainingsweek WK Veteranen 2016

1851
03 jun 2016

Het Wereldkampioenschap Sportvissen voor Veteranen 2016, gehouden in Tsjechië in de rivier de Labe start vandaag, 3 juni, met de eerste wedstrijddag. Het Nederlandse team, bestaande uit Hennie van der Bruggen, Joop Jansen, Dick Kruise, Tonny van Osch, Theo Pelgrim, coach Willem Raven en assistent coach Jan Krabbendam, is er klaar voor.

Verslag WK veteranen namens bondscoach Willem Raven:

Na een goed verlopen reis kwamen we aan bij ons pension waar ze een dag later op ons hadden gerekend, wat lichtelijke stress opleverde bij onze gastvrouw. Na de eerste schrik heeft ze toch voor iedereen een bed kunnen regelen, zodat we uitgeslapen aan onze eerste training konden beginnen.

We besloten te starten met de match en bolo, wat slecht uitpakte omdat we er eigenlijk niets mee vingen. De dinsdagmiddag gebruikt om het goede gevoel te krijgen met de vaste stok. Dit ging een stuk beter en Tonny ving ruim 20 kg in vier uur tijd. Woensdag mochten we onze kunsten vertonen in box 9. We hebben allemaal goed gevangen en gemiddeld zaten we ruim boven de 15 kg aan kolblei en brasem met af en toe een blauwneus en meervallertje. Al met al de mooiste visserij die ik als coach heb mogen meemaken. 

Het enige minpuntje tot nu toe is het stuk rijden van Theo’s hengel door een Tsjech op een oude fiets. Op de officiële training mochten we het nog even proberen in box 2 op het eind van het parcours. Ook deze training een schitterende visdag met een gemiddelde rond de 14 kg. Wel valt de stroming er wat uit waardoor er nauwkeuriger gevist moest worden.

Uiteindelijk moest er aan het eind van de dag een reserve worden aangewezen. Tonny zal de eerste dag het team helpen als bankrunner en is - terwijl ik dit stukje schrijf - druk bezig om zich voor te bereiden op dag twee van dit kampioenschap. Als coach is het een goed gevoel dat alle vissers uit het team de visserij goed aankunnen en tenslotte bepaalt de sterkte van reserve de sterkte van het team en ik kan u verzekeren dat dit het sterkste veteranen team is die ik heb meegemaakt. We gaan zien wat we waard zijn in dit sterke deelnemersveld. We hebben het reuze naar onze zin en gaan vol vertrouwen de strijd aan. Ik hoop dat ik na afloop goede berichten naar huis kan zenden.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide