Henri Karremans prolongeert titel Nederlands Kampioen Bootvissen

2137
06 jun 2016

Tijdens het Nederlands kampioenschap bootvissen d.d. 5 juni 2016 heeft bondscoach Henri Karremans zijn titel van vorig jaar behouden. Met maar liefst 51 maatse scharren en enkele wijtingen wist hij de andere 19 kandidaten voor te blijven.


De 20 deelnemers die aan dit kampioenschap deelnamen, waren overgebleven na twee selectiewedstrijden, die in april en mei in Scheveningen waren gehouden. De vangst op dit NK, gehouden vanuit Neeltje Jans, bestond bijna alleen uit wijting en schar.  Frank van Schilt was de uitzondering en ving een gladde haai van bijna 90 cm. Dat leverde Frank wel de nodige punten op. 

     

Het weer viel wat tegen, want de wind trok gedurende de dag steeds verder aan, waardoor de “Maatje Adriana” van rederij Hoogerwerf, met schipper Johan achter het roer, zelfs na de tweede periode een plaats dichter onder de kust moest gaan zoeken. De wedstrijd kon wel normaal uitgevist worden, maar de vangst in de laatste periode viel wel tegen.

De basis voor de winst legde Henri Karremans door in de eerste periode al een dertigtal vissen te vangen. Er moest snel gevist worden, waarbij het aas met bindelastiek gefixeerd werd. Op deze manier hoefde er niet telkens opnieuw aas op de haken worden gezet. Deze tactiek had vorige week ook al gewerkt, toen het Nederlandse team de Nationscup won!

     

De twintig beste bootvissers van Nederland waren ingedeeld in twee groepen, stuurboord en bakboord. Aan elke kant werd een uitslag opgemaakt en te samen gevoegd. Aan stuurboordkant won Henri, gevolgd door de “comingman” van het Nederlandse bootvissen , Arjan Stelwage, voor Gerrit Koster en Frank van Schilt. 

De bakboordkant werd gewonnen door Hans de Vries, voor “good old” Piet Buijk, Rien van Eekeren, Ernest Ripson en Pim Troost. Deze tien vissers mochten uit handen van de wedstrijdleiding de bloemen, borden en medailles in ontvangst nemen. Het was wel een spannende visserij, want tijdens de wedstrijd en zelfs na het laatste fluitsignaal wist niemand te uitslag precies te raden. Alleen Henri had een ruime voorsprong opgebouwd en niet meer uit handen gegeven. 


Als aassoorten werden zeepieren, zagers en tappen gebruikt. Het maakte echter niet uit voor de vissen, want alle soorten werden gretig verorberd. Soms waren er lege haken als je opdraaide en een enkele keer hing de dader, een grote Noordzeecrab nog aan de haak. De beste tien vissers, die zich er voor aangemeld hebben gaan in het najaar verder met de topcompetitie, die recht geeft op uitzending naar internationale wedstrijden. Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide