Nederland behaalt vijfde plaats bij het WK Veteranen 2016

2474
06 jun 2016

Het Veteranen team, bestaande uit Hennie van der Bruggen, Joop Jansen, Dick Kruise, Tonny van Osch, Theo Pelgrim, coach Willem Raven en assistent coach Jan Krabbendam, behaalde een mooie vijfde plaats op het Wereldkampioenschap Veteranen 2016

Verslag WK veteranen namens bondscoach Willem Raven:

Eerste dag van de WK Veteranen in Tsjechië 

We hadden vanochtend een uitstekende loting we pakten de serie nummers waarvan één de startplaats was in de eerste sector D. Joop mocht hier zijn kunsten laten zien. Joop viste een lastige wedstrijd maar wist uiteindelijk derde te eindigen in de sector. Dick mocht zijn WK debuut maken in sector C. Dick kreeg te maken met de regerend wereld kampioen Mark Downes als buurman en ook nog eens stroom opwaarts. Dick heeft hem niet kunnen verslaan maar vist een prima debuut met een zesde plaats in de sector. In vak B werden we vertegenwoordigd door onze nestor Henny die een beetje langzaam op gang kwam, maar uiteindelijk een prima vijfde plaats uit het vuur wist te slepen. In vak A had ook Theo het niet gemakkelijk omdat je hier tegen de kop moest vissen. Dit resulteerde ook bij Theo in een keurige vijfde plaats wat ons als team de vierde plaats opleverde met 19 punten. Morgen neemt Tonny het stokje over van Dick. We gaan morgen kijken of we nog een plaats kunnen stijgen. Het zal niet eenvoudig worden maar we gaan ervoor.Tweede dag WK Veteranen Pardubiche

We hadden ook dag twee een gunstige loting, niet zozeer met de plaatsen maar meer met de tegenstanders stroomopwaarts. De Labe stroomde vandaag iets minder dan de vooraf gaande dagen. Dit had tot gevolg dat de vis in het begin kleiner was dan op dag 1. In vak A viste Tonny een gedegen debuut door als zesde te eindigen. Tonny wist de meeste vissen in zijn sector te vangen, maar helaas misten de grote vissen voor een topklassering. In vak B was het bij Joop het zelfde ook hij had de meeste vissen maar moest genoegen nemen met plaats 5 in de sector. Bij Henny in de sector liep het redelijk, maar ook hij kreeg de dikkere vis er pas het laatste uur op zijn stek en viste door dit laatste sterke uur een keurige derde plaats in de sector. Theo viste een sterke wedstrijd in het D vak en wist de gehele wedstrijd mooie vissen te vangen. Hierdoor eindigde hij op zeer nette vierde plaats in de sector. We konden op een goede tweede dag terug kijken en verbeterden ons met 1 punt ten opzichte van dag 1. 

Het was dan ook wel teleurstellend dat we door de sterk vissende Italianen naar plaats vijf in de eindstand zijn verwezen. Al met al hebben we een week gehad met schitterende visserij en zijn we verslagen door een briljante Engelse ploeg.  We hebben echter een goed gevoel, wetende dat we ons kranig hebben geweerd. Sportvisserij Nederland heeft aangegeven dat de doelstelling is om bij de top vijf van wereld te horen. Dat is ons dit weekend gelukt. Helaas kwamen we iets te kort voor het podium. 

Willem Raven


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide