Teleurstellend WK Feeder voor Oranje (12e)

2932
19 jun 2016

Nederland is toch een gevestigde natie in de Feedervisserij. Helaas bleek in Servië niets minder waar. De ploeg van bondscoach Jan van Schendel heeft alles geprobeerd om een goed resultaat neer te zetten, maar het mocht niet baten. Na de tiende plaats op de eerste wedstrijddag, zakte Oranje op de tweede dag zelfs naar de twaalfde stek op de ranglijst. Nederland onwaardig, maar de concurrentie is dan ook erg gegroeid te laatste jaren.

Duitsland liet zich toch enigszins verrassend kronen tot kampioen van het bal. Vorig jaar in Terneuzen nog bescheiden dertiende achter Nederland. Onze Oosterburen domineerden echter in 2016 en troefden daarmee zelfs de zeer sterke Engelse ploeg af. Steve Ringer & Co. wisten de tweede plaats te bemachtigen voor nog een verrassing: Oostenrijk. Individueel bleek het podium er niet veel anders uit te zien. Met het goud voor Duitser Jens Dirksen gevolgd door Steve Ringer (Eng) en wederom Duitse glorie: Felix Scheuermann.


De Nederlandse ploeg voorafgaand aan het WK. Gekleed in sponsorshirts van Verpa Geers.

Waar het voor Nederland precies mis ging valt nog niet precies te zeggen. Jan van Schendel is momenteel met zijn ploeg onderweg naar Nederland. De teleurstelling overheerst, we verliezen niet vaak binnen de Feedervisserij. Wanneer Van Schendel terug is en de week heeft laten landen, verzorgt hij een kijkje achter de schermen. Daarvoor moet u nog even geduld hebben. Dit plaatsen wij spoedig op onze website.


Sponsor Nationaal Feederteam:Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide