Teleurstellend resultaat Nederland bij WK Junioren en Beloften

2331
08 aug 2016

De Nederlandse Juniorenploeg (U18) en Beloften (U23) hebben afgelopen weekend bij het WK Zoetwatervissen voor beide categorieën geen podiumplek weten te bemachtigen. Aan de oevers van de Portugese Rio Sorraia eindigden de Junioren op de elfde plek; de Beloften op de dertiende plaats.

Ook in het individuele klassement wist de Oranje equipe helaas geen hoge ogen te gooien. Beste Nederlander bij de U18 was Collin Besseling met een 25e plek - in een deelnemersveld van 61 Junioren. Bij de 67 deelnemers tellende U23-categorie, oftewel de Beloften, had Lucien de Rade met plek 28 de hoogste individuele notering van de Nederlandse deelnemers.

Top 3

Zowel bij de U18 als bij de U23 waren het Italië, Engeland en thuisland Portugal die het podium vormden. Bij de U18 pakte Italië het goud, gevolgd door Portugal (zilver) en Engeland (brons). De samenstelling van het podium bij de Beloften was hetzelfde, zij het in een iets andere volgorde: daar pakten de Engelsen goud, Italië zilver en Portugal brons (zie foto). Bij de U18 deden in totaal 13 landen mee; bij de Beloften waren er 14 deelnemende landen.

Het podium bij de Beloften (U23): Engeland goud, Italië zilver en Portugal brons. (foto: Anja Groot)

De volledige uitslag van het WK Junioren en Beloften is te vinden op de website van de FIPS: www.fips-ed.com

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide