Feestelijke opening wedstrijdbaan Groningen 17/9

2103
10 sep 2016

Op zaterdagochtend op 17 september 2016 geeft wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal om exact 10:00 uur het startsein voor de speciale viswedstrijd waarmee de nieuwe wedstrijdbaan langs het Kanaal Veendam-Musselkanaal wordt geopend.

De baan bestaat uit maar liefst 90 houten vissteigers met een eigen loopplank er naar toe. De kanaaldijk is verhard, zodat deze nu ook met auto’s toegankelijk is. Dankzij de steigers kunnen wedstrijdvissers optimaal en onder gelijke omstandigheden in het visrijke kanaal vissen. 15 van de 90 steigers zijn geschikt om er met 2 personen op plaats te nemen, bovendien is er een invalidensteiger gerealiseerd.

De wedstrijdbaan is van internationale allure, naast wedstrijden van de aangesloten hengelsportverenigingen, kunnen er ook nationale, Europese en wereldkampioenschappen zoetwatervissen plaatsvinden. Als er geen wedstrijden zijn gepland, zijn de steigers openbaar toegankelijk, mits je uiteraard in bezit bent van de VISpas.

De wedstrijdbaan is gefinancierd door het Programma Landelijk Gebied Groningen, Sportvisserij Nederland en de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe.

Bron: Hengelsportfederatie Groningen Drenthe
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide