Hét Visblad Online oktober (video)

3141
21 sep 2016

Vanaf morgen valt het oktobernummer van Hét Visblad bij de abonnees in de bus. In deze nieuwe editie een mooie mix van interessante reportages over de zoete, zoute en deze maand zelfs de ‘brakke’ vismogelijkheden die ons land je te bieden heeft!

We trappen af met de nieuwe Visblad TV. Daarin laat Goesenaar Laurent van de Vrede je zien dat het ietwat brakke Zeeuwse stadswater over een uitstekend karperbestand beschikt. Vlak naast de Oosterschelde – aan de oevers van de veste in Goes – trakteert hij presentator van dienst Marco Kraal op een onvervalst Zeeuws karperfeestje. Check hieronder snel de nieuwe aflevering van Visblad TV en lees natuurlijk ook het bijbehorende artikel in het magazine!

Bekijk de video:Brakke roofblei


We hebben dit nummer trouwens nóg een tweede brak-water-visserij voor je in petto! Vlaardinger Peter Nebbeling neemt je in de roofvisrubriek mee naar zijn favoriete roofbleistek aan de Nieuwe Waterweg bij Maassluis. Dit is een unieke plek waar zoet en zout water elkaar ontmoeten en een gemixte vangst van roofblei, zeebaars en snoekbaars – op dezelfde plek en tijd - tot de mogelijkheden behoort.


Roofblei dichtbij zee: het kan!

Wormen en zeeaas


Dat aas een van de meest essentiële ingrediënten van succesvol vissen is, behoeft geen verder betoog. Daarom geeft zeevistopper Sjef Mathijsen je in de zeevisrubriek volop ‘how to’ tips voor de juiste aaspresentatie van alternatieve zeeaassoorten als mesheften, Franse tappen, kokkels, steekzagers en sardine. Interessante kost, evenals de witvisrubriek waarin we dit keer een kijkje achter de schermen krijgen bij wormenkwekerij Biodone in Almkerk. Verbazingwekkend!


Alles over aaspresentatie van alternatief zeeaas, zoals kokkels.

Natuur en politiek


Wie tijdens het vissen graag meer met (natuur)fotografie wil doen, doet er goed aan het artikel van karpervisser Ronald de Witte te lezen. Daarin veel beginnerstips voor beter en mooier fotograferen tijdens het vissen. Dat hij van wanten weet, blijkt wel uit de cover van deze maand – een supershot van een ijsvogel op Ronald’s hengeltop.

Van fotografie naar de politiek: in de Hengelsport & Maatschappij politiek verslaggever Jan Hoedeman over zijn zomerreeks ‘Vissen met Jan’ die onlangs in het Algemeen Dagblad te lezen was. Hiervoor voelde Jan (zelf sportvisser) op het Scheveningse havenhoofd talloze politici aan de tand over de politiek, het leven en uiteraard ook de viswereld. Jan vertelt hoe de Tweede Kamerleden en bewindslieden op deze viservaring reageerden.


Carola Schouten, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, is een van de politici die op pad gingen met Jan Hoedeman.

Nog veel meer


Is dit dan alles wat het oktobernummer je te bieden heeft? Zeer zeker niet! Zo komt oprichter van The Black Fish – een internationaal netwerk van burgerinspecteurs op visserijgebied – Wietse van der Werf in de Spraakwater aan het woord. Verder zoomen we met Vis TV Backstage in op de aflevering waarin Ed en Marco in hartje Alkmaar achter de witvis aan gaan.

Het zal geen verrassing zijn dat ook de overige rubrieken – Wist je Dat?, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra en de column van Sjaak Bral – uiteraard weer niet ontbreken.

Namens de redactie alvast veel leesplezier toegewenst!

Word abonneeBen jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide