Nederlandse Junioren op het WK Kustvissen in Spanje

1859
10 okt 2016

Op dit moment nemen Nederlandse junioren deel aan het Wereldkampioenschap Kustvissen voor jongeren onder 21 jaar bij het Spaanse Castellón waar na dagen training vandaag de eerste van vier officiële wedstrijden wordt gehouden.

Het team bestaande uit regerend wereldkampioen Joeri Minderhoud, Pim Fase, Erik Hollestelle, Marco Marijs, Jeffrey Boonman en Jarno Minderhoud wordt begeleid door de kersverse bondscoach Martin van der Drift die Henry Karremans is opgevolgd en assistent coach Corné Westerlaken. Ze nemen het na het eclatante succes van vorig jaar op tegen landen die veelal goed presteren als het om een Zuid-Europese visserij gaat zoals Italië, Frankrijk, Portugal en natuurlijk het thuisland Spanje.

In het kustwater langs de stranden waar wordt gevist komt een grote variatie aan vissoorten voor waarvan de dorade en andere zeebrasemachtige soorten en natuurlijk harders de bekendste zijn. Deels mediterrane vissoorten die, dat laat zich raden, om een mediterrane aanpak vragen. Bovendien wordt met het oog op de beste vangkansen steeds in de avonduren van 18.00 tot 22.00 uur gevist. Hoe ‘Oranje’ daarmee omgaat zal vandaag en de komende drie dagen blijken.
Verslag van Coaches Martin en Corné over de vrije trainingen en officiële training Wereldkampioenschap U21 Castellón Spanje

Woensdagavond hebben de eerste lijnen het water geraakt. Aangezien er op twee aaneengesloten stranden gevist zal gaan worden is er voor gekozen het team op te splitsen in twee viertallen. Om te zorgen dat er optimaal getraind kon worden, hebben wij een trainingstactiek gebruikt waarbij verschillende onderlijnen en afstanden getest konden worden. Het bleek al snel dat het een moeilijke visserij zou worden aangezien er slechts enkele maatse vissen gevangen werden. Ook de ondermaatse vissen waren de eerste avond zeer schaars. 

Tijdens de tweede training op donderdagavond zorgden de  aanpassingen in de onderlijnen voor meer vis dan de eerste training maar het lukte niemand van het team om een maatse vis te vangen. Dit werd mogelijk veroorzaakt door de aantrekkende wind, waardoor het lastig vissen was. Tevens koelde behoorlijk af maar door het winddichte pak van onze sponsor Tronixpro was daar niks van te merken. 

De derde en laatste training voordat het Wereldkampioenschap officieel begint, lukte het ons om meer maatse vissen te vangen dan de dagen daarvoor. Dit kwam mede door de ervaring die opgedaan is bij de vorige trainingen. Hierdoor is een nieuwe onderlijn ontwikkeld, genaamd:  ‘’Spanish special’’. 


Nadat zaterdag de officiële opening van het wereldkampioenschap geweest is kon het wereldkampioenschap voor het SVN-Tronixpro team echt beginnen. Vooraf gaande aan de officiële training is er in de captains meeting besloten dat elke vis boven de 12 cm telt en elke vis onder de 12 cm 1 punt oplevert. Voor de maatse vissen wordt er gebruik gemaakt van een gewichtstabel. 

Nadat  het aas door de organisatie uitgereikt was, is er koers gezet naar het parcours van ten noorden van het hotel. Vanuit het hotel was al goed te zien dat de wind behoorlijk aangetrokken was. Door het aantrekken van de wind liepen er behoorlijke golven over het strand. Het team heeft tijdens de wedstrijd voornamelijk gevist met de Cobra GT van de sponsor Tronixpro, deze redelijk stugge hengel was buitengewoon geschikt voor het vissen in de hogere golven. Tevens is deze hengel voorzien van een glow in de dark top. Deze top maakt het mogelijk om zonder een toplichtje toch de aanbeten in het donker te kunnen zien. De helft van de wedstrijd is namelijk in het donker want de wedstrijden worden gevist van 18:00 tot 22:00, rond 20:00 is het donker.

Na het startsein om 18:00 ging Marco al snel van start met 3 vissen in het eerste halfuur waarvan er 2 maatse bijzaten. Uiteindelijk wist hij 7 visjes te vangen waarvan 3 maatse, wat goed was voor een 3e sector plaats. Bij Jeffrey ging het in het begin wat moeizamer maar hij wist in het laatste half uur nog een aantal maatse vissen te vangen, dit resulteerde in een 2e vakplaats. Erik kreeg ook 7 visjes gevangen maar helaas waren er een aantal in zijn sector die een bonusvis vingen. Daardoor behaalde hij een 5e sector plaats. Joeri had een kopnummer geloot E7 echter bleek hier weinig voordeel te behalen want op zijn kopnummer was behoorlijk ondiep, hij wist met twee visjes toch nog een 4e sector plaats te behalen. Helaas wilde het bij Pim niet lukken tijdens de training en hij werd laatste in zijn sector. Uiteindelijk behaalde het SVN-Tronixpro Team een nette 3e plaats. 

Vandaag gaan we vol vertrouwen naar de eerste wedstrijd.

De Coaches van het Sportvisserij Nederland-Tronixpro team,

Martin & Corné


Individuele Uitslag Officiële Trainingsdag U21

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide