Nederland start het WK Kustvissen Junioren 2016 met een 5e plaats

1886
11 okt 2016

De eerste wedstrijd van het WK Kustvissen Junioren 2016 in Castellon, Spanje is gisterenavond vervist. Italië veroverde de eerste plaats, gevolgd door Portugal en Spanje. Nederland neemt de 5e positie in.

De eerste wedstrijd dag is gevist aan het strand recht voor het hotel. Aangezien het hotel bijna aan het strand gelegen is was het mogelijk om te voet vanuit het hotel naar de wedstrijdstek te lopen. De wind was ten opzichte van de trainingswedstrijd iets afgenomen, maar er liepen nog steeds aardige golven voor Spaanse kust. 
 
Tijdens de wedstrijd is het belangrijk om snel te kunnen schakelen als er vis op andere afstanden of onderlijnen gevangen wordt. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor Jarno, die reserve is en in principe geen wedstrijd vist tenzij dit nodig is. Hij vult deze rol uitstekend in. Echter viel er weinig over te brengen de tijdens de wedstrijd. De visvangst viel enorm tegen er zijn zelfs nullen gevallen.

Bij het Nederlandse team liep het heel de wedstrijd niet voortvarend. Waar andere landen enkele ondermaatse vissen vingen, lukte hen dit niet. Erik wist een tongetje van 18cm te vangen op enkele meters uit de kant, dit resulteerde in een 5e plaats in zijn sector. Joeri lukte het om een uur voor tijd nog drie vissen te vangen en hij steeg van een laatste plaats in zijn sector naar een 5e sector plaats. Jeffrey had 10 minuten voor het einde van de wedstrijd een harde aanbeet, het was een mooie sargo van 20 cm. Jeffrey ging van een 7e plek naar een 3e plek in zijn sector. Pim en Marco vingen beide nog 2 vissen in het laatste half uur. De vissen van Pim waren goed voor een 3e sector plaats en de vissen van Marco waarvan er 1 ondermaats was waren goed voor een 5e sectorplaats.

Zoals duidelijk te zien in de uitslag, kun je met een grotere vis je sector winnen. Helaas lukte het dit keer alleen Jeffrey om een grotere maatse vis te vangen. 

En uiteindelijk eindigden Nederland op een 5e plaats achter Engeland, Spanje, Portugal en winnaar Italië

Vandaag gaat ons team vol goede moed naar tweede wedstrijd.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide