Tweede en derde wedstrijddag WK Kustvissen Junioren 2016

2058
13 okt 2016

Hierbij het verslag van de tweede en derde wedstrijddag van het Wereldkampioenschap Kustvissen Junioren 2016 in Castellon, Spanje

De tweede wedstrijddag 

Tijdens de 2e wedstrijddag is er weer gevist aan het strand ten noorden van het hotel. De wind was verder afgenomen waardoor het water rustiger werd. Onze tactiek hebben we hierop aangepast. Mede daar er wat minder vuil in het water dreef dan de voorafgaande dagen.

Omdat er in het licht en in het donker verschillende onderlijnen nodig zijn, hebben we onderlijnen gebruikt met lengtes variërend van 40cm tot anderhalve meter. De onderlijnen die we gebruiken in het donker worden veelal voorzien van een glow in de dark drijvertje. De beide types onderlijnen zijn voorzien van de Tronixpro Sabpolo wormer hooks. Deze haken zijn extreem scherp en dun, hierdoor wordt een vis sneller gehaakt. 

Binnen een half uur ving Jeffrey een dorade van 19 en Marco ging met 2 dorades van 17 ook goed in zijn sector. In tegenstelling tot de eerste dag lukte het vandaag wel om grotere vis te vangen. Beiden vingen ze er nog mooie vissen erbij wat resulteerde in  twee nette 3de sector plaatsen voor Marco (8 maatse vissen) en Jeffrey (7 maatse vissen). 

   

Helaas liep het bij in de sectors B, C en D minder goed. Joeri haalde met 3 maatse en 2 ondermaatse vissen een 6de sectorplaats. Erik en Pim wisten jammer genoeg niet meer te vangen dan 1 ondermaatse vis en dit resulteerde in twee 7de sectorplaatsen. Uiteindelijk eindigde we op een 6e plaats voor Frankrijk en achter Engeland, Portugal, Italië, Kroatië en winnaar Spanje. 
 
Doordat de andere landen, en dan vooral het thuisland Spanje, in het donker goed vis vangen, is het moeilijk om er achter te komen wat er door ons veranderd moet worden om meer vis te vangen. We gaan vanavond tijdens de 3e wedstrijddag weer proberen om een mooi resultaat neer te zetten.

De derde wedstrijddag

Tijdens deze wedstrijd werd er op het strand aan de zuidkant van het hotel gevist. Tijdens de trainingsdagen is daar door het team aardig vis gevangen op een afstand van minder dan 10 meter, dit waren voornamelijk kleine palometas. 

Bij de start van de 3de wedstrijd ging team gelijk goed van start. Pim nam gelijk de leiding in sector B en gaf deze niet meer uit handen! Hij ving als bonus nog een Verrugato (Ombrina) van 220 punten. Marco eindigde met 3 maatse vissen op een nette 3de plaats in zijn sector. Jeffrey stond een lange tijd eerste in zijn sector maar in het donker ging de Kroaat heb nipt voorbij. Bij Joeri wilde het wederom niet lukken om een hoge sector plaats te behalen, dit kwam mede door het vele wier in het water. Erik wist met veel pijn en moeite 2 maatse en 2 ondermaatse vissen te vangen, hierdoor werd hij net als Joeri 7de in zijn sector.

In vakpunten kwamen we op een gelijk aantal punten met Engeland, maar door gunstige klassementspunten pakte het gelukkig goed voor ons uit en zijn we 2e achter Spanje geëindigd. In de tussenstand staan we nu op een 5e plaats. Jeffrey deed ook goede zaken voor het individueel klassement. Hij staat nu op een 4e plaats.

Vandaag is de laatste wedstrijd van het Wereldkampioenschap. In goed onderling overleg met het team is er voor gekozen om de laatste wedstrijd Jarno te laten vissen voor Erik. Vandaag gaan we vol in de aanval en bij een goed resultaat is voor zowel het team, als voor Jeffrey een podiumplaats haalbaar.

Uitslag Individueel - 2de wedstrijd
Uitslag Individueel - 3de wedstrijd
Tussenuitslag Individueel - na 3 wedstrijden

Uitslag Landen - 2de wedstrijd
Uitslag Landen - 3de wedstrijd
Tussenuitslag Landen - na 3 wedstrijden

   
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide