Pim Fase (Junioren) en Linda van de Velde (dames) winnaars TC Kust

4054
05 dec 2016

Het was een spannende dag aan de stranden van Domburg en Westkapelle. Twee wedstrijden voor de Topcompetitie Dames en Junioren stonden er op het programma. De wedstrijden waarbij de knikkers verdeeld zouden worden. Linda van de Velde ging in de dames-categorie met de winst aan de haal, terwijl Pim Fase bij de junioren zegevierde.

Junioren

De derde wedstrijd van de topcompetitie junioren & dames is gevist aan het Aardappeldal tussen Zoutelande en Westkapelle. Bij de start van de wedstrijd kwamen er gelijk de nodige scharren en wijtingen op de kant. Door de redelijke aantallen vis was het belangrijk om de nodige grotere wijtingen te vangen, hiermee kon het verschil gemaakt worden. Na tweeënhalf uur was al snel duidelijk dat Pim Fase er met de winst van deze wedstrijd aan de haal ging door 24 vissen te vangen, gevolgd door Jarno Minderhoud met 19 vissen en Jeffrey Boonman met 17 stuks.

Voor de vierde en laatste wedstrijd van deze topcompetitie werd er verhuist naar het parcours bij de 7golven in Domburg. Bij verschillenden trainingssessies afgelopen week was al gebleken dat het op dit strand een stuk lastiger zou worden om vis te vangen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er toch nog de nodige botten, botjes en een enkel zeebaarsje de kant op. Jeffrey lukte het om deze wedstrijd te winnen met 112 cm gevolgd door Coen Fase met 107 cm. Julian Rijnhout werd derde met 106 cm.
Uiteindelijk eindigde over vier wedstrijden, net als vorig jaar Pim Fase als eerste. De tweede plaats was voor Jeffrey Boonman gevold door Joeri Minderhoud die beslag legde op de derde plaats.              Jarno met wijting                                                  Julian met bot en botje                                        Pim met een bot

Dames

Onder schitterende omstandigheden werden de laatste 2 wedstrijden van de TC gevist aan Westkapelle en Domburg. Na de eerste twee wedstrijden was er een kloof tussen de eerste drie maar de verschillen tussen de rest van de vissers was zeer klein. We begonnen de derde wedstrijd aan het Aardappeldal in Westkapelle. Bekend om zijn goede vangsten maar ook om de kleiranden waar je veel materiaal in kan verliezen. Er werd heel goed gevangen vooral grote schar en wijting. 

Francis Danen - die de eerste twee wedstrijden miste - liet zien dat ze in vorm was en wist met 486 cm deze wedstrijd te winnen. Linda van de Velde die heel de Topcompetitie al bovenaan viste, eindigde hier kort achter met 476 cm. Ook altijd in de top Susan Stuijts met 407 cm dus veel vis voor 2,5 uur vissen.

Na de derde wedstrijd leken Linda en Susan veilig in de top maar de rest was nog dichter bij elkaar geschoven en het was super spannend voor de laatste wedstrijd. De laatste wedstrijd werd over opkomend water gevist aan Domburg. De vangsten waren hier tegenvallend maar met de laatste draai werd deze wedstrijd beslist in het voordeel van Sharona Mol met een mooie bot. Ze legde beslag op de eerste plaats met 71 cm. Op de tweede plaats een dame die altijd aanwezig is, "botten-mepper" Els Wouters met 58 cm. Clarinda van der Zande-Rijnberg die worstelde eindigde als derde met 51 cm. 

Na deze enerverende strijd wist niemand meer de exacte uitslag wat de prijsuitreiking heel spannend maakte. Voor de bekendmaking van de uitslag van de Topcompetitie werd eerst de WK ploeg Dames Kust 2016 gehuldigd, die een mooie 3e plaats behaalde tijdens het afgelopen WK in Ierland. Hierna kwam de uitslag met op de eerste plaats Linda van de Velde met 9 punten, Susan Stuijts tweede met 12 punten en op de derde plaats Clarinda van de Zande-Rijnberg met 15 klassementspunten.Voor 31 december 2016 wordt door de coaches zout het team bekend gemaakt dat volgend jaar Nederland gaat vertegenwoordigen tijden de wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika.

Einduitslag 2e Topcompetitie Kustvissen Junioren 2016

Einduitslag 2e Topcompetitie Kustvissen Dames 2016


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide