Oproep weduwnaar (75) naar nieuwe vismaat gaat wereld over (video)

3000
01 feb 2017

Onlangs deed Ray Johnstone (75) na het overlijden van zijn vrouw via een online contactadvertentie een oproep voor een nieuwe vismaat. Zijn poging ging vervolgens de hele wereld over en leverde een stortvloed aan reacties op.

„Ik ben een Australiër. Ik ben een gepensioneerde weduwnaar die op zoek is naar een vismaatje. Mijn vorige visvriend is overleden. Het werd een beetje eenzaam, alleen maar tv kijken. En in je eentje vissen is niet veel aan”, aldus Ray.

Bekijk een item over de oproep:


Ray, die zichzelf in de advertentie als ’tweedehands’ omschrijft, heeft in de twee weken dat de oproep online staat meer dan honderd reacties gekregen. De advertentie zelf is meer dan 100.000 keer bekeken nadat op Twitter de hashtag #IllFishWithRay trending werd.

De Australiër is beduusd van alle aandacht. „Toen ik in het begin een paar telefoontjes kreeg, dacht ik dat vanwege mijn leeftijd was. Maar het bleef maar doorgaan”, vertelt Ray aan Australische media. Inmiddels heeft de visser uit een strenge selectie vier mensen uitgekozen die kans maken om naast Ray naar het water te turen.

De advertentie is overigens zelfs zo populair, dat er heuse inzamelingsacties zijn gehouden om Ray op visvakantie te sturen.

De 22-jarige Mati Batsinalis, sportvisser, nam Ray mee op een trip:


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide