NIEUW: Topcompetitie Kustvissen voor U16-categorie

3399
18 apr 2017

Dit jaar wordt voor het eerst een Topcompetitie Kustvissen voor de U16-doelgroep georganiseerd. Na het NK mogen de beste tien vissers uit deze categorie deelnemen aan deze prestigieuze competitie (gelijktijdig georganiseerd met de Topcompetitie U21 en Dames). Sportvisserij Nederland heeft deze keuze gemaakt omdat de intentie is uitgesproken om vanaf 2017 permanent deel te nemen aan het WK Kustvissen met deze leeftijdsgroep. Een mooie boost voor het jeugdvissen aan de kust!

Tijdens het WK Kustvissen voor Junioren in 2015 maakte de Nederlandse U16-categorie al eens haar opwachting. Met een bronzen medaille keerde de ploeg destijds huiswaarts na een fantastisch wereldkampioenschap in eigen land (Domburg). Reden om dit succes een vervolg te geven. Inmiddels zijn Martin van der Drift en Corné Westerlaken aangesteld als de nieuwe bondscoaches Junioren Kustvissen en met deze aanstelling heeft de U16-doelgroep een nieuwe impuls gekregen. Zij hebben in 2016 vele U16-wedstrijden bezocht in Nederland en hebben daar een team uit samengesteld voor het WK Kust Junioren 2017.

Ben jij junior kustvisser en droom je ook van deelname aan een WK? Doe dan mee aan het Open NK Junioren! Via deze wedstrijd kun je je plaatsen voor de nieuwe Topcompetitie U16 en vis jij je in de nationale selectie. Het Open NK Kust Junioren wordt gehouden op 20 mei op de stranden van Noordwijk. Wanneer je je weet te plaatsen voor de Topcompetitie, mag je op 30 september en 25 november weer aantreden. Klik hier voor meer informatie over het Open NK en Topcompetitie Kustvissen voor junioren. Je kunt je opgeven via jouw hengelsportvereniging.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.