WK Boot in Kroatië van start

2045
08 mei 2017

Het Nederlandse team van Sportvisserij Nederland is na een vlot verlopen reis van zo’n 1650 km, inclusief enkele ferrydiensten behouden op het eiland Dugi Otok in Kroatië aangekomen. Vrijdag en zaterdag werd er direct fanatiek getraind. Prima omstandigheden, een heerlijk zonnetje, bijna 20 graden en vrijwel windstil weer zorgen voor prima visomstandigheden. We vangen bovendien ook nog ons visje, maar hoe dat zich verhoudt ten opzichte van de andere landen, dat is nog een vraag.

De visserij is zo subtiel en verschillend dan wat de Nederlandse vissers gewend zijn, dat we realistisch het toernooi ingaan. Toch vangen we leuke en ook speciale vissen, zoals de St. Pietersvis, die Frank ving en een echte grote Pieterman van bijna 45 cm met een kop zo groot als een vuist, waar zelfs de schipper bang van werd. De vis mocht niet aan boord komen en de dekknecht trok meteen zijn schepnet terug uit angst voor een steek van deze giftige vis. 


Piet met een Pagelli


Wedstrijd

Het viel wel op dat de vangsten in de middag terug liepen omdat het getijdestroompje dan minder wordt. Volgende week in de wedstrijddagen van het WK vallen er meer goede uren in de vistijd, waardoor de vangsten beter zullen worden. De sfeer in het team is in ieder geval prima en iedereen is in elk vrij uurtje fanatiek met zijn voorbereiding bezig. Zondag was in de morgen de captainsmeeting en later in de middag, na de lunch, is de officiële opening. Vandaag (maandag) volgt de officiële training, waarna op dinsdag, woensdag en donderdag de wedstrijddagen volgen. De volgende dagen kunnen jullie elke dag ons relaas volgen met foto’s op deze site met ook in het kort de belangrijkste uitslagen. Op de site van de FIPS staan in de vooravond al de volledige uitslagen! Het Nederlandse team bestaat uit Sjaak Verburg, Piet Buijk, Frank van Schilt, Jeremy Stokx , Arjan Stelwage en coach Henri Karremans.


Het WK team


Opening

Zondag was de officiële opening leuk in elkaar gezet. Onder aan ons hotel werd iedereen ingescheept en rond de rotspunt, waartegen Sali ligt, gevaren. In de haven van Sali aangekomen werden we door de plaatselijke bevolking en de organisatie overweldigend ontvangen met muziek, dans en vuurwerk. Heel het plaatsje werd betrokken bij de intocht van de teams. Een opening van een WK, dat beslist spectaculair genoemd mag worden. Na de eenmaal verplichte toespraken kon er nog nagenoten worden van deze unieke opening. De teams hebben er allemaal veel zin in en zullen elkaar in een sportieve strijd gaan bekampen. Verbroedering en een goede sfeer onder elkaar zijn naast het leveren van een zo hoog mogelijke prestatie nu eenmaal ook belangrijk!

Namens bondscoach Henri Karremans
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide