Nederland met drie teams naar WK Kustvissen

1953
10 mei 2017

Komende week nemen drie Nederlandse ploegen deel aan het WK Kustvissen voor korpsen. Hengelsportvereniging (HSV) De Edelkarper, HV De Watergeus en HSV De Zeebaars hebben zich allen geplaatst voor dit prestigieuze evenement in het Franse La Tremblade. Vorig jaar werd HSV De Edelkarper wereldkampioen. Kan één van de Nederlandse teams dit kunstje in 2017 herhalen?

Normaliter vaardigt Sportvisserij Nederland twee teams af naar het WK Kustvissen voor korpsen. Echter mag de regerend wereldkampioen het jaar opvolgend altijd haar titel verdedigen. Vandaar dat we dit jaar drie ijzers in het vuur hebben liggen. Een overigens sterk bezette wedstrijd met ongeveer twintig teams.

HSV De Edelkarper (Bergen op Zoom)
“We hebben de capaciteit om bovenin mee te doen, maar er zijn zoveel sterke ploegen dat het dringen wordt voor de podiumplekken”, legt Remi Lindhout – captain van HSV De Edelkarper – uit. De visserij in La Tremblade verschilt volgens Lindhout niet bijster veel van die op de Nederlandse stranden. “Het wordt een taaie visserij. Zeebaars en een enkele platvis worden de hoofdmoot van de vangsten.”

HV De Watergeus (Brielle)
De Watergeus wist zich via de Nationale Teamcompetitie (PKC) te plaatsen voor dit WK. “Het is een zeer sterk bezet WK. Naast drie Nederlandse ploegen, knokken de Fransen, Engelsen, Belgen en Spanjaarden zich ook vaak richting het podium”, vertelt Hendrik-Jan Polhuis. Een goede voorbereiding is het sleutelwoord volgens Polhuis. “We reizen al vroeg af naar Frankrijk zodat we voldoende kunnen trainen. Hopelijk zit het ons mee, want het zou leuk zijn als wij De Edelkarper kunnen opvolgen als wereldkampioen.”

HSV De Zeebaars (Scherpenisse)
Ondanks de individuele ervaring binnen het team op internationaal niveau, heeft HSV De Zeebaars nog nooit een WK gevist. Volgens Corné Westerlaken kan het team dus onbevangen aan de wedstrijd beginnen. “Het wordt een nieuwe ervaring, dus we gaan er ontspannen en zonder vastomlijnde klassementsdoelstelling heen.” Echter wil HSV De Zeebaars natuurlijk wel meedoen om de prijzen. “Aan de inzet zal het niet liggen, we zijn al maanden bezig met de voorbereidingen.”

WK Kust Korpsen
Zondag 15 mei is de officiële training waarna van maandag tot en met donderdag de wedstrijden plaatsvinden. Wanneer één – of wellicht wel meerdere – teams zich naar het podium vissen, worden zij op vrijdagavond gehuldigd tijdens de officiële prijsuitreiking.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide