Ryan (11) vangt meerval van 178 centimeter (video)

17945
09 aug 2017

Ryan Neef uit Gilze ving deze week in de IJssel een meerval van maar liefst 178 cm. De vis was hiermee langer dan Ryan zelf. De beelden spreken voor zich, gefeliciteerd mannen!

Ryan was gezellig met zijn vader Jeroen met de boot op pad, achter de snoekbaars aan. Binnen luttele minuten kreeg Ryan een flinke beuk op zijn hengel. In eerste instantie dachten beiden dat Ryan vast zat aan de schroef, maar toen begon de slip te gieren. En dan: "Je hebt vis man!"

Een mooi verhaal van vader/ kapitein Jeroen:

"Ik laat de motor zakken en in paniek start ik de motor en sla in het proces mijn jongste zoontje op zijn gezicht. Gauw een kus en ik vaar richting de vis. Dan ineens met een ziedende ruk wordt Ryan zijn 30-60 grams spinghengel naar beneden getrokken. MEERVAL, roep ik meteen. Er is maar één vis die dit kan. De dril verplaatst zich al snel naar de overkant van de IJssel. En langzaam maar zeer zeker neemt de vis ons mee stroomafwaarts. Ineens neemt de meerval lijn nadat hij 5 minuten op dezelfde plek op de bodem lag. En dat precies midden in een kolkende stroomnaad. En stromen doet die IJssel wel...ik had de grootste moeite de boot boven de vis te houden en toen die vis ineens begon te zwemmen riep ik LAAT GAAN. En in een run uit het boekje passeren we de pont...wat een geluk...niet normaal.De rest van de dril speelt zich af op het midden van de rivier en het is wachten op het volgende binnenvaartschip. Maar die komt ook niet en na drie kwartier komt de vis voor het eerst boven. Dan zien we pas hoe groot de vis eigenlijk is...de vierde poging laat de vis zich eindelijk pakken. Ik til het beest de boot in en vaar naar de kant. Eenmaal aangekomen bij de pont hebben we veel toeschouwers. Ik weet al dat de vis waarschijnlijk over de 150 gaat maar sta toch te kijken als ik zie hoe eel ik nog tekort kom...

Een 2e rolmaatje van Sportvisserij Nederland erbij en dan zie ik de cijfers pas...28 cm...150 plus 28...178...ik ben helemaal van de kaart...mijn zoontje heeft zojuist over de tijd van bijna een uur en over een stuk van rond de 2 km - waarbij we zelfs een pont gepasseerd zijn - een Nederlandse meerval gevangen van 178 cm...

En met mijn gezinnetje erbij.
Bizar...
Stil van...
Daarom vissen we..."


De vis ging uiteraard netjes weer terug:Lees ook:

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.