Zaterdag:Open NK Dobbervissen voor Junioren

4365
07 sep 2017

Komende zaterdag vindt aan het Beukerskanaal het Open Nationaal Kampioenschap Dobbervissen voor junioren plaats. In drie categorieën – onder 15 (U15), onder 20 (U20) en onder 25 jaar (U25) – maken in totaal 127 vissende jongeren kans op eremetaal.


In Steenwijk verzamelt zich dit weekend de top van de Nederlandse jeugd binnen de zoetwatervisserij. Gewapend met hengels voorzien van een dobber trekken zij ten strijde om binnen de eigen leeftijdscategorie een medaille te bemachtigen. Het Beukerskanaal tussen de Heerenbrug en Brug Giethoorn-Noord vormt het toneel van deze prestigieuze viswedstrijd.

U25

Via de voorselectie hebben 24 deelnemers zich geplaatst voor de U25-categorie. Regerend kampioen Danny Flipsen is niet aanwezig vanwege een blessure, dus hier ligt een op te vullen gat voor de overige talenten. Grote kanshebbers voor de felbegeerde titel zijn Daan van Berkel (vorig jaar zilver), Luciën de Rade (brons in 2016) en Sporttalent 2016 Jeffrey Bakkernes. Saillant detail is dat Kaylee Goedhardt zich als enige dame heeft geplaatst tussen de jongens. Een gevaarlijke outsider.

U20

Het grootste aantal deelnemers is te vinden in de categorie onder 20 jaar. Maar liefst 57 jonge vissers gaan uitmaken wie zich een jaar lang de beste van Nederland mag noemen. Onder hen ook regerend kampioen Melvin Scholtens. Kan hij zijn huzarenstukje uit 2016 herhalen? Scholtens kan op flinke tegenstand rekenen. Toppers als Collin Besseling, Berjan Bruggink en de gebroeders Dorssers zijn gebrand op revanche.

U15

Het staat vast dat er komende zaterdag een nieuwe Nationaal Kampioen wordt gehuldigd bij de jongst vissende jeugd. Tim Rijsdijk is er niet bij om zijn titel te verdedigen. Wie van de 46 deelnemers blijkt het best bestand tegen de zenuwen en vangt de meeste kilo’s vis om hem op te volgen? Het deelnemersveld is sterk bezet met bijvoorbeeld de vissende tweeling Twan en Mandy Swart, die beiden al een nationale titel op hun palmares hebben staan.


Toeschouwers

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan op zaterdag 9 september naar het Beukerskanaal in Steenwijk. Om 11.00 uur klinkt het startschot van de wedstrijd waarna de deelnemers vier uur de tijd hebben om zo veel mogelijk vis te vangen. Om 15.00 uur start de weging om te kijken wie Nationaal Kampioen 2017 is geworden. Kom je kijken?

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide