Open NK Zoetwatervissen voor Teams in Friesland

2510
14 sep 2017

Komende zaterdag wordt aan de Helomavaart bij het Friese Munnekeburen het Open Nationaal Kampioenschap Zoetwatervissen voor Teams gevist.Voor het kampioenschap hebben 14 teams van elk vijf vissers zich via regionale selecties geplaatst. Zij vissen zaterdag om de felbegeerde titel van ’s lands beste wedstrijdteam. De wedstrijd begint om 11.00 uur en eindigt na vier uur vissen om 15.00 uur, waarna de vangst van elke deelnemer wordt gewogen en het klassement kan worden opgemaakt. 


Dobbervissen

Tijdens de wedstrijd is het alleen toegestaan om met dobbers oftewel vaste hengels, match- en bolognesehengels te vissen. Voorheen stond deze wedstrijd bekend als het NK Korpsen – dat twee jaar geleden stopte met de komst van de toen nieuwe Evezet Teamcompetitie. Het winnende team van deze meerdaagse competitie kreeg recht op deelname aan het WK Zoetwatervissen voor Teams, dat dit jaar in Spanje door Nederland werd gewonnen.

Federatieve selecties

De vraag vanuit de hengelsportverenigingen en regionale federaties om toch weer een soort korpskampioenschap te organiseren, werd echter zo sterk dat naast de Teamcompetitie nu ook is gekozen voor dit nieuwe Open NK voor Teams. Deelname aan het NK Teams heeft via federatieve selecties plaatsgevonden. Deelnemers dienen minimaal 15 jaar te zijn en teams mogen zowel uit mannen als vrouwen bestaan.

Laagst aantal punten

Het wedstrijdparkoers kent vijf sectoren met in elke sector één lid van een team. Dit betekent dat er 14 vissers in elke sector vissen, die binnen die sector bij winst één punt, en als laatste geëindigd 14 punten genoteerd krijgen. Het team met het laagst aantal punten mag zich Open Nationaal Team Kampioen noemen.

Na afloop van het kampioenschap vindt geen officiële prijsuitreiking en huldiging plaats. Dit gebeurt later dit jaar in november, tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala in Papendal.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide