Finale Evezet Nationale Teamcompetitie Dames en U20

1298
13 okt 2017

Komend weekend vormt het Noordhollandsch Kanaal bij Landsmeer het decor voor het finaleweekend van de Evezet Nationale Teamcompetitie Zoetwatervissen Dames en U20. Er doen ook gemengde teams mee.


Op beide wedstrijddagen – zaterdag 14 en zondag 15 oktober – wordt van 11.00 tot 15.00 uur gevist. Het parkoers ligt aan het Noordhollandsch Kanaal, langs de Kanaaldijk tussen Landsmeer en Purmerend. Dit betreft een visrijk deel van het kanaal, maar geldt tegelijkertijd als een druk bevist wedstrijdtraject. Bovendien bestaat de kans dat de vis in deze tijd van het jaar plaatselijk massaal aanwezig is en niet per se mooi over het kanaal verspreid ligt. Een gelukkige stekloting is altijd al van belang bij wedstrijdvissen, maar deze twee dagen lijkt die vlieger dus extra hoog op te gaan.

Klassementsaanvoerder

De aanvoerders van het klassement hebben wel al een forse en op het eerste oog veilige voorsprong opgebouwd. Van de 16 deelnemende teams van elk vier vissers voeren The Match Anglers – Collin Besseling, Dirk Joosten, Nick Eastermans en Randy Roumen – met 25 wedstrijdpunten het klassement aan. Op plaats twee (38 punten) staat het Van den Eynde Turboteam met o.a. tweevoudig wereldkampioene Anja Groot. Met 44 wedstrijdpunten staan de Free Angels, met in hun midden ex-wereldkampioene bij de vrouwen Ingeborg Audenaerd, derde.

Rustig herfstweer

Het KNMI verwacht voor zowel zaterdag als zondag mooi en rustig herfstweer. Ideale omstandigheden dus om zelf eens een bezoek te brengen aan deze twee wedstrijden. Dan kun je veel opsteken en tevens ‘live’ zien dat wedstrijdvissen in teamverband weer een heel andere discipline is dan een individuele viswedstrijd. Er mag alleen worden gevist met hengels die zijn voorzien van een dobber – dus niet met winkle pickers en feederhengels. Na afloop van de wedstrijd vindt geen prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen plaats. Dit gebeurt tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala op 18 november in topsportcentrum Papendal.


       
Divide