Sportvisserij Nederland vraagt raad bij wedstrijdvissers

7616
30 okt 2017

Een lang gekoesterde wens van Sportvisserij Nederland is uitgekomen. Voor zowel de zoet- als zoutwaterwedstrijdvisserij is per heden een Adviescommissie Wedstrijdvissers geïnstalleerd. Afgelopen maand zijn de beide commissies voor het eerst bij elkaar gekomen en zij gaan de komende periode gevraagd en ongevraagd advies geven aan Sportvisserij Nederland met betrekking tot topsport en breedtesport.

Sportvisserij Nederland is voornemens een meer 'klantgericht' wedstrijdaanbod te realiseren. Vanuit het oogpunt van de wedstrijdvisser dus. Het zou zonde zijn om de schat aan kennis en ervaring die de wedstrijdvisserij rijk is, onbenut te laten. Hiermee heeft Sportvisserij Nederland een luisterend oor geboden aan wedstrijdvissers die vol goede en nieuwe ideeën zitten. Hier kan de wedstrijdvisserij alleen maar beter van worden. Op de vacature - die voor de zomer is rondgestuurd aan de nationale wedstrijdtop - hebben verschillende wedstrijdvissers gereageerd. Zo heeft Sportvisserij Nederland twee goed bezette - met alle disciplines vertegenwoordigde - commissies kunnen installeren.


Zoet

De Adviescommissie Wedstrijdvissers Zoet zet zich in voor het dobbervissen en het vissen met de feederhengel. In deze commissie hebben zitting genomen; Frank van der Schaft, Floor Verhoeven, Juul Slabbers, Ton van den Nieuwboer, Geertje Veenstra, Willem Bakhuizen en Owen Poulsen. Een mooie combinatie van jong/oud en man/vrouw voor een uitgebalanceerde groep.


Zout

Voor de Adviescommissie Wedstrijdvissers zout hebben zich aangemeld; Clarinda van der Zande, Janko de Witte, Danny Goossen, Arjan van der Zande en Arjan Stelwage. Een mix van kustvissers en bootvissers met veel ervaring en ideeën over de toekomst van het zeevissen. 


Eigen initiatief

Heb je zelf ideeën over de toekomst van het wedstrijdvissen? Vind je dat Sportvisserij Nederland op het gebied van wedstrijdvissen zaken zou kunnen verbeteren? Meld je dan bij een van de adviescommissies. Zij vormen de linking pin tussen de wedstrijdvisserij en Sportvisserij Nederland en zullen jouw advies beoordelen. Het is niet zeker dat met alle adviezen ook daadwerkelijk aan de slag kan worden gegaan. Sportvisserij Nederland kan om moverende redenen soms geen gehoor geven aan de wensen van de wedstrijdvisser. Echter is er nu een platvorm dat er voor zorgt dat deze keuzes worden uitgelegd en beargumenteerd. De wedstrijdvissers weten via de adviescommissies ten alle tijde waarom een advies wel of niet wordt gehonoreerd. Sportvisserij Nederland hoopt hiermee wat meer wederzijds begrip te creëren tussen wedstrijdvisser en sportbond.Clarinda van der Zande (zout) en Frank van der Schaft (zoet) in actie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.