Uitslag: eerste Evezet Nationale Teamcompetitie Beukerskanaal

3401
03 apr 2018

Afgelopen weekend zijn de eerste twee wedstrijden van de Evezet Nationale Teamcompetitie gevist. Aan het Beukerskanaal te Steenwijk gingen de 19 ingeschreven teams (127 wedstrijdvissers in totaal) de strijd met elkaar aan. Het bleek een spannende visserij. Niet veel vis, maar wel een eerlijke wedstrijd. Uiteindelijk bleek het Evezet Trabucco Fishing Team over twee dagen de beste. Zij voeren het tussenklassement aan voor Sensas Nederland (tweede) en Van den Eynde Nederland (derde).Tweevoudig winnaar Maver-Zammataro vinden we terug op de vierde plaats in de tussenstand. Met een achterstand van 25 punten op de koploper wordt het - met nog vier wedstrijden te gaan - een lastige opgave om de trilogie te voltooien. Niets is echter onmogelijk in het vissen.


Individueel klassement

Nico Bakkernes bleek individueel de beste in Steenwijk. Het Beukerskanaal lag hem - en zijn ploeg Evezet trabucco Fishing team -  wel ondanks de geringe vangsten. "Als team zijn wij heel goed ingesprongen op de moeilijke visserij op het Beukerskanaal. Door heel secuur te vissen en op tijd de juiste dingen te doen, verliep het voor ons heel goed. Ons voertje werkt hier in combinatie met turfleem. Geduldig zijn en elk visje vangen dat er op de plek is. Soms kon je er twee of drie vangen en dan had je weer een half uur geen beet. Wisselen van afstand leverde dan vaak weer een vis op. De tactiek van ons werkte, dat is duidelijk te zien. Daar ging veel training aan vooraf. We zijn heel blij als team en hebben dit echt samen gedaan", aldus een bescheiden Bakkernes.


Individueel klassementsleider Nico Bakkernes


Vervolg

Het volgende weekend van de Evezet Nationale Teamcompetitie wordt gehouden aan het Noord Hollandsch Kanaal tussen Neck en Spijkerboor. Op 5 en 6 mei gaat de competitie verder. het slotweekend vindt plaats aan het Lateraalkanaal in Limburg. Behoudt Evezet Trabucco Fishing Team haar voorsprong? Krijgen we een nieuwe winnaar van de Evezet Nationale Teamcompetitie? Of komt good old Maver-Zammataro als een diesel op stoom en gaat zij uiteindelijk toch met de prijzen aan de haal? We gaan het in de loop van dit seizoen zien.
Dieter Friederichs met vis


Mede mogelijk gemaakt door sponsor Evezet


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide