Eerste selectie bootvissen prooi voor Louis van Bommel

3227
09 apr 2018

Afgelopen weekend werd de eerste selectie bootvissen gevist op de boot Estrella vanuit de haven van Scheveningen. Na de eerste dag van de selectie bootvissen staat Louis van Bommel met stip op nummer één. Aan stuurboordkant ving hij maar liefst 85 vissen, gevolgd door Ernest Ripson, Sjaak Verburg en Mark van Wanooij. Aan bakboordzijde eindigden Albert Leeuwis en Toon van Bladel samen op de eerste plaats, voor Marco Mol en Piet Buik. Een goede uitgangspositie om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Onder werkelijk prachtige omstandigheden, want het was bijna windstil en het zonnetje zorgde voor een aangename temperatuur. Ook de vis was duidelijk aanwezig, want met gemiddeld zo’n vijftig exemplaren per deelnemer - voornamelijk schar - was de vangst niet bepaald slecht te noemen. De vis was wel aan de kleine kant, maar daar hadden veel deelnemers zich ook in gespecialiseerd.
Winnaar Louis van Bommel

Catch & Release
Vanaf dit wedstrijdseizoen is het catch en release-systeem aangepast. Voor elke vis, ongeacht lengte, staat nu een vastgesteld aantal punten. Zo belandt de vis niet eens meer in een emmer met water, maar wordt deze meteen geklasseerd en genoteerd. Het verblijf van de vis op het droge wordt zo gereduceerd tot enkele luttele seconden. Natuurlijk werden er ook mooie exemplaren gevangen, maar ook die worden teruggezet. Opvallend was wel dat deelnemers die in één van de drie perioden op de kop van de boot geloot hadden, de beste kans hadden om hoog in het klassement te eindigen. Zij konden namelijk tegen de getijdenstroom in vissen en dat leverde afgelopen zondag de beste resultaten op.

Vervolg
De tweede selectiedag wordt op 22 april opnieuw vanuit Scheveningen gevist, vanaf de Estrella en als de voortekenen niet liegen, dan kan dat best nog eens een spannende strijd gaan worden.Eerste selectie bootvissen vanaf de Estrella

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.