Uitzetten stekelroggen

3071
25 apr 2018

Dit jaar zullen in de Noordzee stekelroggen worden uitgezet met akoestische receivers. Zo kunnen de vissen individueel worden gevolgd om te bepalen of het Nederlandse kustwater geschikt is als habitat voor de stekelrog.

De plannen voor het uitzetten van 800-1000 gekweekte stekelroggen in de Noordzee staan beschreven in de nieuwe brochure ‘Haaien en roggen terug in de Noordzee!’ Vorig jaar zijn de eerste gekweekte en gemerkte dieren uitgezet in de Oosterschelde om de onder druk staande populatie een belangrijk steuntje in de rug te geven op weg naar herstel.

Aan de hand van de gegevens die de akoestisch gemerkte vissen die dit jaar worden losgelaten opleveren, kan verder worden bepaald wat de volgende stappen zouden moeten zijn in het onderzoeks- en herintroductieprogramma voor haaien en roggen. De brochure met meer informatie over dit bijzondere project is hier te bekijken.

Bron: Hét VISblad

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.