Met grote botten wint Slufter 1 lastige visserij

1045
01 mei 2018

Het eerste team van "De Slufter" trok verrassend aan het langste eind. Er zit een niet te onderschatten brok aan ervaring in dit team en dat is er tijdens de tweede Nationale Korpscompetitie uit gekomen! De tweede plaats was voor "De Zeebaars 1". Dit jonge team heeft zich na de deceptie van vorige wedstrijd goed hersteld. Grote botten, gemiddeld zo’n 30 centimeter groot werden op zeer korte afstand gevangen, tot 25 meter uit de waterlijn. Elke gevangen vis betekende meteen een hogere klassering, het aantal gevangen centimeters loopt daardoor snel op! Onder deze omstandigheden werd Hengelsport Westland 3e.

De tweede wedstrijd van de Nationale Korpscompetitie leidde de deelnemers door de Noord-Hollandse bollenvelden naar Groote Keeten. De lokale vereniging De Snoek heeft samen met Hengelsport Rik een fantastisch parcours uitgezet voor de 175 vissers. De omstandigheden waren optimaal en de vangstverwachtingen hoog gespannen.
 


Het eerste uur waren de vangsten prima, vanaf de eerste inworp kwam er vis boven water. Grote verschillen in de bodem werden door de doorgezette eb goed zichtbaar. Bij de ene stek was een diepe put en bij de andere juist een grote zandbank. Daarnaast waren er nog muien en zwinnen. Hierdoor werd het een hele kunst om de goede plek te vinden waar de vis aan het azen was. In het D-vak werden de meeste en grootste vissen gevangen. Corné Westerlaken (Zeebaars 1) ving er zelfs 12 en won dit vak. In vak A won Hans Hendriks met 13 vissen overtuigend het vak, de nummers twee en drie hadden bijna een meter minder vis. De eerste zeebaarzen werden gevangen, er zaten er helaas nog te weinig om gericht op te kunnen vissen.In de tussenstand staan nu 3 teams gedeeld aan kop. Zaterdag 15 september wordt de competitie vervolgd op het strand van de Maasvlakte en wellicht dat dan enige tekening in de strijd gaat komen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Foto’s en de complete uitslag zijn te vinden op de site www.korpsvissen.nl. Hier vind je ook meer informatie over de deelnemers en het programma 2018.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide