Donkers, Lingen en van Sluijs Open Nationaal Kampioen kustvissen 2018

4109
07 mei 2018

Op het strand van Domburg werd het Open Nationaal Kampioenschap kustvissen voor dames en junioren gevist. Marloes Donkers werd kampioen kustvissen bij de dames. Bij de junioren onder 21 werd Adriaan Lingen 1e, bij de junioren onder 16 is Pedro van Sluijs winnaar geworden.

Na het bekend maken van de plaatsnummers vertrokken alle deelnemers vol goede moed naar de waterkant. Bijna alle deelnemers wisten vis te vangen en het bleef tot de laatste draai spannend. De vangst bestond voornamelijk uit bot, een enkele zeebaars en schar.

Open Nationaal kampioenschap 2018 (dames)

In vak A bij de dames begon Christel Verhage met de vangst van een paar platvisjes maar viel stil. Good old Doortje van Wensen liet zien dat ze nog altijd kon vissen en ving halverwege de wedstrijd 5 vissen genoeg voor een top klassering. Na een moeizame start ging de jongste deelnemer Francis Danen na 1,5 uur in de wedstrijd haar vis vangen en dit bleef ze doen tot het einde. Ook Christel ving tegen het einde weer wat vis dus het was heel spannend in vak A. In vak B stond de bottenmepper van Westkapelle Els Wouters. Terwijl niemand vis ving lukte het Els grote botten in haar emmer te krijgen en ging lange tijd op kop en had zicht om de nieuwe Open Nationaal Kampioen te worden. Nieuweling Marloes Donkers viste geweldig en wist naar het einde toe 8 vissen te vangen. Maar iedereen was aan het rekenen waren ze groot genoeg om meer cm te hebben dan de grote botten van Els Wouters? Ook in vak C was het spannend. De grootste vis van de dag werd gevangen daar door Petra van de Hoogen een zeebaars van 39 cm. Ook grote vissen ving Nathalie Keerssemeeckers maar in aantal werd ze voorbijgegaan door Sharona de Winter. Deze werd tegen het einde weer voorbijgestreefd door Ilonka Rijnberg.

Zo werd het spannend bij de prijsuitreiking bij de zaal Westkapelle Herrijst wie de nieuwe Open Nationaal Kampioen zou worden. Op de derde plaats eindigde Ilonka Rijnberg, de tweede plaats met 4 cm meer Francis Danen. Dus de nieuwe Open Nationaal Kampioen, ze vist heel veel maar voor de eerste keer deelnemer bij het ONK, werd Marloes Donkers. 


 Open Nationaal kampioenschap 2018 (dames)
1e plaatsMarloes DonkersHSV Westkapelle
2e plaatsFrancis DanenHSV Westkapelle
3e plaats
Ilonka Rijnberg
HSV De Oosterscheldevissers


Open Nationaal kampioenschap 2018 (junioren onder 21)

Al snel na het startsignaal kwamen hier en daar wat botjes boven, zo ook bij Erik Hollestelle. Helaas voor Erik bleef het bij deze ene vis wat hij ook probeerde. Daar in tegen bleek Ardjan Dorst wel de vis gevonden te hebben, al snel had hij 4 vissen in de emmer liggen. Na het eerste uur viel de vangst op een enkele vis bijna geheel stil. In het C Vak stond Adriaan Lingen langs een lange palenrij. Hij had de vis gevonden en bleef rustig aan zijn visje vangen. Een klein half uur voor tijd blek hij net zoals Ardjan op 7 vissen te staan alleen bleken de vissen van Ardjan net iets groter. Toch wist Adriaan er nog een mooie bot van 26 cm uit te trekken. Dit bleek uit eindelijk genoeg voor de vak winst en voor de Nederlandse titel. Ardjan moest genoeg nemen met een treedje lager op het podium wat dus resulteerde op een nette 2de plaats. In het B vak stond Michiel Wielaard lange tijd op nul vissen. Alleen Marco Marijs had daar met enige moeite 2 visjes op het droge gekregen. Een kleine anderhalf uur voor tijd ving Machiel een mooie zeebaars van 39 cm. Direct stond hij hiermee boven aan. Voor de zekerheid ving hij er nog een klein botje bij wat meer dan genoeg was voor vakwinst en een derde plaats overall.

Open Nationaal kampioenschap 2018 (junioren onder 21)
1e plaatsAdriaan LingeHSV De Zeebaars
2e plaats Ardjan DorstHSV De Zeebaars
3e plaatsMachiel WielaardHSV De Zeebaars


Open Nationaal kampioenschap 2018 (junioren onder 16)

De 12 deelnemers zijn verdeeld over drie vakken. In vak A was het een moeilijke visserij… uiteindelijk ging Geert van Eenennaam er met de vakwinst vandoor. In vak B wist Joel Janssen al vroeg in de wedstrijd een zeebaars van 38 cm te vangen. Dit leverde hem een goeie uitgangspositie op voor een goed resultaat. Op stek B2 wist Daan Kusse met 5 vissen Joel voorbij te gaan en zo de vakwinst op zijn naam te schrijven. Vanaf het begin van de wedstrijd ging in vak C de strijd voor de vakwinst tussen Pedro van Sluis en Ayolt Zolnay. In de voorlaatste draai van Pedro ving hij zijn 7e bot en ging daarmee Ayolt met 4 centimeter voorbij. Door deze laatste bot eindigde Pedro op 119 cm wat hem uiteindelijk de titel Open Nationaal Kampioen opleverde. De tweede plaats ging naar Daan en op de 3e plaats eindigde Geert.

Open Nationaal kampioenschap 2018 (junioren onder 16)
1e plaatsPerdo van SluijsHSV Westkapelle
2e plaats Daan KusseHSV Westkapelle
3e plaatsGeert van EenennaamHSV De Zeebaars

Uitslag ONK Kustvissen Dames 2018
Uitslag ONK Kustvissen U21
Uitslag ONK Kustvissen U16

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.