Vis mee op Nationale Hengeldag komende zaterdag

2574
23 mei 2018

Veel sportvissers kijken reikhalzend uit naar zaterdag 26 mei. Dan zit de gesloten tijd erop en is het vissen met alle aangewezen aassoorten – waaronder kunstaas – weer toegestaan. Die dag is het ook Nationale Hengeldag, de feestdag die de officieuze opening van het nieuwe hengelsportseizoen markeert.

De laatste zaterdag van mei is ieder jaar de dag dat Nationale Hengeldag wordt gevierd. Deze dag vindt zijn oorsprong in de tijd dat er in het voorjaar nog een gesloten tijd voor alle vormen van sportvisserij gold, waarna het nieuwe visseizoen eind mei in alle hevigheid losbarstte. Momenteel is de gesloten tijd alleen nog op de roofvis van toepassing – vanaf 26 mei is het vissen met alle aangewezen aassoorten, ook kunstaas en aasvissen, weer toegestaan – maar Nationale Hengeldag wordt in ere gehouden.

Hengelsport promotie

Nationale Hengeldag is anno 2018 ook een uitgelezen dag om de hengelsport in het zonnetje te zetten en mensen te laten ervaren hoe leuk en spannend sportvissen is. Veel hengelsportverenigingen en -federaties grijpen deze symbolische feestdag aan om de sportvisserij te promoten. Dit doen ze bijvoorbeeld in de vorm van een open dag, voor iedereen toegankelijke viswedstrijd, jeugd vis-doe-en-speldagen of andere activiteiten op hengelsportgebied. Belangstellenden kunnen direct in de praktijk kennismaken met het sportvissen dankzij de gratis dagvergunning die Sportvisserij Nederland op 26 mei beschikbaar stelt aan verenigingen. 

Gratis meevissen

Als individuele sportvisser kun je op Nationale Hengeldag ook een bijdrage leveren aan het promoten van de sportvisserij. Iedere VISpashouder kan door middel van de gratis MeeVIStoestemming een introducé een dag mee uit vissen nemen. Zo kan iedereen kennismaken met de sportvisserij, zonder direct lid te hoeven worden van een hengelsportvereniging. Wil jij op 26 mei  – of daarna – ook optreden als ambassadeur van de hengelsport? Op www.meevistoestemming.nl vind je meer informatie en kun je de gratis MeeVIStoestemming snel en gemakkelijk online aanvragen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.