Komend weekend tweede TC Karper aan de Bernisse

2951
25 mei 2018

Vanavond begint het tweede wedstrijdweekend van de Nationale Topcompetitie Karper. Tot zondagochtend wordt er gevist aan de Bernisse in de gemeente Nissewaard. Dit is een water met een redelijk karperbestand en gezien de magere vangsten tijdens het eerste TC weekend, is alles nog mogelijk binnen het klassement.

De 29 deelnemende koppels zetten hun tenten op aan een langgerekt traject van de Bernisse. Afgelopen jaren werd er op dit stuk redelijk gevangen, maar ging het nog niet los omdat de vissen nog in de paai waren. Gezien het warme voorjaar is de paai grotendeels voorbij, dus kenners van het water verwachten dit jaar hongerige vissen en hogere aantallen.

Bovendien zwemmen er in de Bernisse – naast prachtige schubkarpers en enkele monumentale vissen – dankzij het Spiegelkarperproject Brielse Meer en de Bernisse een aantal schitterende spiegelkarpers rond. Dit project loopt al sinds 2013 en inmiddels zijn er al een aantal uitzetters van serieuze afmetingen en gewichten gevangen. Het zou zomaar kunnen dat deze spiegels een grote rol gaan spelen tijdens de wedstrijd.Vorig jaar werden er een aantal fraaie schubs gevangen.

Vier wedstrijden

TC 2018 is alweer het zevende seizoen van de Nationale Topcompetitie Karper (TC Karper). Zoals gebruikelijk is de organisatie in handen van De KSN, met ondersteuning door Sportvisserij Nederland. De TC Karper bestaat uit vier koppelwedstrijden, waarvan er drie vóór de zomervakantie en eentje na de zomervakantie worden gevist.

De wedstrijddata zijn als volgt:
  • 1e wedstrijd: vrijdag 20 t/m zondag 22 april (Twentekanaal - zijtak Almelo) 
  • 2e wedstrijd: vrijdag 25 t/m zondag 27 mei (Bernisse) 
  • 3e wedstrijd: vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli (Urkervaart) 
  • 4e wedstrijd: vrijdag 12 t/m zondag 14 oktober (Borgerswold) 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide