VISpas 2019 zonder 'dikke boekje'

22711
31 jul 2018

Met de voorbereidingen voor de VISpas 2019 in aantocht, wordt ook gewerkt aan de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren 2019 - 2020 - 2021. Deze laatste zal echter niet meer standaard in papieren vorm worden meegestuurd met de VISpas.

Iedere drie jaar verschijnt er een nieuwe, geactualiseerde versie van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren. Die werd altijd samen met de VISpas verzonden. Om het milieu en kosten te besparen, wordt de nieuwe editie echter zo veel mogelijk digitaal verspreid. Dat kan prima, aangezien onderzoek heeft uitgewezen dat de dekkingsgraad van de VISplanner website en/of de VISplanner app op de smartphone inmiddels boven de 80% ligt.

Papieren Lijst

In 2019 wordt de VISpas daarom voor het eerst verstuurd zonder de Gezamenlijke Lijst. Net zoals bij de Aanvulling 2017 en 2018 – die ook niet automatisch werd bijgestoken bij de in die jaren verstuurde VISpassen – verwachten we hier vrijwel geen negatieve reacties op te krijgen. Om echter vragen en mogelijk vervelende situaties aan de waterkant te voorkomen, biedt Sportvisserij Nederland iedere VISpashouder de mogelijkheid om aan te geven dat hij/ zij juist wel de papieren versie van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren wenst te ontvangen. De afgelopen twee jaar hebben zo'n 
100.000 mensen dit ingevuld.

Voorkeur melden

Via MijnSportvisserij en deze pagina kun je aangeven dat je bij de VISpas van volgend jaar ook nog de fysieke lijst wilt ontvangen. Meld deze voorkeur tijdig aan – voor 1 oktober – zodat hier bij de verzending van de VISpas rekening mee kan worden gehouden. Er worden in ieder geval genoeg lijsten besteld en beschikbaar gesteld aan hengelsportverenigingen om aan hun leden te verstrekken. Laat je niets van je horen, dan ontvang je dus geen Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren meer bij de VISpas 2019.

Digitaal rechtsgeldig

Sportvisserij Nederland heeft ervoor gezorgd dat de Lijsten van VISwateren, behorend bij de VISpas, ook digitaal wettelijk zijn toegestaan. Nu de VISplanner – geschikt voor alle smartphones via de website, mobiele site of gratis app – sinds 2015 ook rechtsgeldig is, hoeft het ‘dikke boekje’ dus niet meer mee naar de waterkant en wordt dit alleen nog op aanvraag naar de VISpashouder verzonden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.