Topsportgala daverend succes (foto's)

7430
20 nov 2018

Het Sportvisserij Nederland Topsportgala 2018, afgelopen zaterdag in Sportcentrum Papendal, was opnieuw een daverend succes. Wedstrijdvissers uit diverse disciplines werden deze avond op het podium geroepen en in het zonnetje gezet door presentatoren Ed Stoop en Marco Kraal. Twee spetterende, sportieve acts dienden als intermezzo.

De vele prijsuitreikingen gaven een goed beeld van de talloze teamcompetities en nationale kampioenschappen – in allerlei leeftijdscategorieën en voor zowel mannen als vrouwen – die Sportvisserij Nederland elk jaar organiseert. Ook bij de diverse EK’s en WK’s liet Nederland zich dit jaar flink gelden. Zo pakte Ruud van Noord onlangs nog knap de gouden medaille bij het WK Kustvissen in Wales. Voor deze puike prestatie kreeg hij op het gala langdurig applaus.

Benieuwd naar de foto’s van deze avond? Klik hier voor een overzicht.

Anja Groot wederom Sportvrouw

Sommige topsporters stonden meer dan één keer in de spotlights. Vooral Anja Groot had een drukke avond. De Assendelftse werd maar liefst vier keer op het podium geroepen, onder meer voor haar verkiezing tot sportvrouw van het jaar. Voor haar derde individuele wereldkampioenschap kreeg ze zelfs een Gouden Speld, een unieke onderscheiding in de sportvisserij.Steun van omgeving

Groot straalde zichtbaar van alle aandacht, maar benadrukte dat ze haar prestaties – ook die van afgelopen jaar – voor een groot deel dankt aan de steun van familie, vrienden en haar team in het bijzonder. “Wat ik doe aan de waterkant is voor een groot deel ingegeven door de kennis en tips die we als team met elkaar delen. Zonder de mensen om me heen kan ik het niet.”

Tips voor jeugd

Speciaal voor jeugdige wedstrijdvissers had Groot nog twee tips: “Luister goed naar advies van anderen, want zij zien dingen die jij vanaf je plek aan het water niet meekrijgt. En geef je ouders af en toe een bloemetje voor hun steun. Ga maar eens na hoeveel tijd zij alleen al in jouw hobby investeren door je telkens met de auto weg te brengen en te halen. Dat spreekt niet voor zich.”Sportman en sporttalent

Sporttalent van het jaar werd Luciën de Rade, voor wie 2018 een topjaar was. Op het WK Zoetwatervissen in Italië werd hij zowel individueel als samen met zijn team U25 eerste. Beide prestaties kregen volop aandacht. Sportman van het jaar werd Jurgen Spierings, die afgelopen jaar individueel negende werd op de grootste wedstrijd die internationaal wordt georganiseerd: het WK Senioren Zoet. Samenvattend kunnen we terugblikken op een meer dan geslaagde avond vol erkenning, blijdschap en trots.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.