Pim Troost wint Topcompetitie bootvissen 2018

1358
07 jan 2019

Pim Troost van HSV de Edelkarper is met 18 klassementspunten en 132 gevangen vissen kampioen geworden tijdens de Topcompetitie bootvissen 2018. Sjaak Verburg, eveneens van HSV de Edelkarper zat hem op de hielen met 19 klassementspunten en 131 vissen. Hij werd dan ook tweede. Frank van Schilt van HSV Heense Molense Sportvissers sloot het ererijtje met 21 klassementspunten en 121 exemplaren.

Nadat wedstrijddag drie van december jongstleden afgelast werd vanwege het stormachtige weer, werd deze laatste topcompetitiewedstrijd met veel beter weer wel vervist. Wel sombere omstandigheden want het zonnetje hebben de deelnemers de hele dag niet gezien. Maar de wind was hooguit zwak tot matig en er viel geen druppel regen.  De vangsten op de Westerschelde lopen in januari sterk terug maar gelukkig er zwom voldoende vis, voornamelijk schar en wijting, om een verantwoorde uitslag te maken. 
Het werd nog wel een spannende dag, want het klassement werd nog behoorlijk op zijn kop gezet. Aan het einde van de dag was Pim Troost de terechte winnaar! Opmerkelijk, want Pim had zich via de fish-off in september pas geplaatst voor deze topcompetitie.


Erik van Schilt                                                     Frank van Schilt                                         Mark van Wanrooij

De “Pirate 2” met schipper René de Back aan het roer voer in donkere omstandigheden naar een beproefde stek tegen de “Spijkerplaat” aan en de deelnemers startten om 8.10 uur al met de eerste periode. Terwijl het zachtjesaan licht werd kwamen de eerste vissen al aan boord of vielen net buiten de reling van de haak. Omdat er nog niet zoveel getijdenstroming liep, beet de vis namelijk erg voorzichtig. Pim Troost werd aan bakboordzijde na twee uur vissen de winnaar met 16 vissen voor Mark van Wanrooij en Frank van Schilt. Aan stuurboordkant ving Peter Leentjes 18 vissen, genoeg voor de sectorwinst. Sjaak Verburg en Remco Geuze volgden. Omdat onder andere de algemeen leider van de eerste twee dagen, Rien van Eekeren, nogal wat puntjes had laten liggen, schoof het klassement verder in elkaar. De tweede periode verwachtte iedereen een harde opkomende getijdenstroming maar dat viel toch erg mee. Met een 200 grams ankerlood bleven de lijnen keurig liggen. Maar de zwakke stroming spoorde de vis opnieuw niet aan tot fanatieke aanbeten. De krabben wel! Die hingen soms met bosjes op de beaasde haken. Opnieuw vielen er vissen van de haken bij het binnen tillen. En Pim Troost liet zien, dat hij snode plannen had. Met 14 vissen won hij weer de bakboordkant, voor Mark van Wanrooij en Angelo Hensen. Aan de ander kant van de boot pakte Remco Geuze de winst voor Sjaak Verburg en Peter Leentjes. Rien van Eekeren en Frank van Schilt lieten ook nu weer kostbare punten liggen. Sjaak Verburg sloop dichterbij in het totaalklassement.

                                     
                                      Rien van Eekeren                                          Sjaak Verburg

De derde periode zou de beslissing brengen. De sterke getijdenstroming was er intussen gekomen, soms zelfs zo sterk, dat zwaarder lood gezet moest worden. De vis aasde inmiddels kort aan de bodem en verzwaarde onderlijnen en gevlochten hoofdlijn, dat minder stroming valt, hielpen de deelnemers aan de benodigde vis. Aan bakboordkant herpakte Frank van Schilt zich en streed met Mark van Wanrooij om de sectorwinst. Toen de wedstrijd werd afgefloten eindigden zij beiden met 15 vissen op een gedeelde eerste plaats. Pim Troost werd nu derde. Voldoende voor de algehele winst? Aan stuurboordkant sprintte Sjaak Verburg naar de winst, voor Peter Leentjes en Remco Geuze. Maar wie zouden op het podium staan en in welke volgorde?

Al om kwart over vier kon de uitslag bekend gemaakt worden. Met slechts één klassementspunt minder en één vis meer werd Pim Troost de winnaar van de topcompetitie bootvissen 2018. Sjaak Verburg legde met zijn uitstekende resultaten van de laatste dag beslag op de tweede plaats en Frank van Schilt had stand gehouden en werd derde. De top vijf met vol gemaakt met Peter Leentjes en Remco Geuze. 


                                              Sjaak Verburg                                  Kampioen Pim Troost                                     Frank van SchiltEr zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide