Windes vangen en merken voor 'Swimway Vecht' (video)

5759
14 mrt 2019

Op dinsdag 12 maart zijn meerdere windes bij Vechterweerd (De broekhuizen) gemerkt en weer teruggezet om de vismigratie in kaart te brengen. De actie was onderdeel van het project 'Swimway Vecht'. Het doel van dit project is om op de hele Vecht goede vismigratiemogelijkheden te realiseren, van de monding (Waddenzee) tot aan de bron in Duitsland.

Terugkijken

Klik op de afbeelding hieronder om het item van RTV Oost over de monitoring van dinsdag terug te kijken. Op 
de Swimway Vecht Facebook fanpage is het project volledig te volgen.Voor Swimway Vecht werkt Sportvisserij Nederland de komende drie jaar met diverse partners samen aan het inventariseren en beoordelen van de migratiemogelijkheden op de Vecht.


Een winde wordt van een zender voorzien.

We zenderen vissen (o.a. zeeforel, winde, kwabaal en paling) om de stroomop en afwaartse migratie in beeld te krijgen. Hiervoor hebben we nu 21 ontvangers in het Nederlandse deel van de rivier staan waarmee we de vissen langs alle obstakels kunnen volgen. In Duitsland komen er nog eens negen. Dit voorjaar worden zestig windes gemerkt tijdens hun paaimigratie; de eerste exemplaren werden afgelopen dinsdag van een zender voorzien.


Medewerkers van Sportvisserij Nederland voorzien een Atlantische forel uit de Vecht van een zender.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.