Themadag ‘Toekomst Sportvisserij’ drukbezocht (video)

5852
26 jun 2019

Het congrescentrum Papendal stond op 22 juni in het teken van de hengelsport. Meer dan 200 bestuurders, vrijwilligers en sportvissers bezochten de themadag ‘Toekomst van de Sportvisserij’ en gingen met elkaar in gesprek.

De themadag draaide om het toekomstperspectief van de sportvisserij. De hengelsport staat er anno 2019 goed voor, maar stilstand is achteruitgang. Dus is het zaak om vooruit te kijken en te onderzoeken waar ruimte voor verbetering mogelijk en/of noodzakelijk is.

Op de themadag gingen de aanwezigen in gesprek over de toekomst en konden zij ideeën aandragen hoe die in te vullen. Dit onder leiding van Juliette Grimbergen, die het publiek prikkelde met vragen en stellingen waarop zij met hun smartphone konden antwoorden. De resultaten hiervan werden op een groot scherm geprojecteerd.

Bekijk hier een video-impressie van de dag:


(camera, fotografie & montage: Blackwater Films)

Berend Rubingh en Marjan Olfers trapten de dag af met een centrale presentatie over de ontwikkeling van de hengelsportorganisatie. Ook gingen zij in op een groot onderzoek onder hengelsportverenigingen (pdf) hoe zij de dienstverlening van de federaties en Sportvisserij Nederland waarderen en welke veranderingen zij wensen.

Hierna gingen de aanwezigen in discussiegroepen (landelijk uitwisselen van viswater, beroepsvisserij) en workshops (jeugd naar de waterkant, lobby lokaal) dieper op bepaalde dossiers in. Bezoekers konden zich op de inspiratiemarkt ook informeren over meer dan twintig relevante thema’s (van vissen met ouderen, het realiseren van geschikt viswater in woonwijken, tot aan loodvrij vissen).

Na de lunch werd in de grote zaal met zijn allen over de ochtenddiscussies gesproken en kon ieder nog zijn inbreng leveren. Marjan van Kampen (voorzitter Sportvisserij Nederland) reikte gouden erespelden uit aan Peter Dohmen en Pierre Bronsgeest voor hun jarenlange landelijke verdiensten voor de hengelsport op het vlak van communicatie.

Sportvisserij Nederland bedankt alle vrijwilligers en aanwezigen voor het tot een succes maken van de themadag. In de komende weken volgt er meer informatie over de uitkomsten van de diverse bijeenkomsten die op deze dag werden gehouden.Enquête


Was jij erbij tijdens de Themadag Toekomst van de sportvisserij op 22 juni in Papendal? Dan zijn we erg benieuwd wat je ervan vond. Klik hier om je mening te geven en ons te helpen een eventuele volgende editie nóg beter te organiseren.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.