Hét VISblad Online november (video)

4916
23 okt 2019

De klok gaat dit weekend een uur achteruit, maar wij kijken alvast vooruit naar de inhoud van Hét VISblad van november. Deze editie ploft vanaf vandaag bij de abonnees in de bus en staat opnieuw garant voor een boel leesplezier, bijvoorbeeld tijdens de aankomende donkere avonden.

In de nieuwe VISblad TV doen we dit keer iets speciaals: presentator Robert de Wilt gaat samen met Ruben Bil achter de rivierkreeft aan. Als jurist van Sportvisserij Nederland ontvangt Ruben de laatste tijd talloze vragen over deze invasieve exoot. Hoe zit het juridisch precies met dit merkwaardige beestje? En mag je er als sportvisser gericht op vissen om ze mee te nemen? Ruben pakt niet alleen de wetboeken, maar ook zijn hengel erbij om antwoord te geven. Aan de waterkant legt hij zorgvuldig uit hoe de vork in de steel (of kreeft) zit – zowel op juridisch, hengelsport-technisch als culinair vlak. Check hieronder de video en ga naar pagina 20 t/m 23 in het magazine voor het bijbehorende verhaal.

Tenya jig test

De Tenya jig is in ons land nog vrijwel onbekend, maar deze van origine Japanse vistechniek heeft ook op de Noordzee potentie. Op de hoofd- en assist haak van de jigkop prikten we dit najaar gamba’s om te zien of deze in de smaak zouden vallen bij de wrakbewoners. De pilot trip met de Waypoint toonde op overtuigende wijze aan dat de Tenya jig – een soort zilte fireball – zeker geen gek figuur slaat in de Nederlandse wrakvisserij. Op pagina 24 t/m 28 lees je het verslag van dit experiment.Streetfishing Woerden

Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn vaak de steden die met streetfishing worden geassocieerd – daar vinden ook de meeste wedstrijden in dit genre plaats. Maar zien we tal van andere streetfishing-hotspots niet over het hoofd? Neem een stad als Woerden. Bijna al het stadswater van deze gemeente midden in het Groene Hart staat in de VISpas en een blik op Google Maps maakt nieuwsgierig naar dit potentiële roofviswalhalla. Op pagina 34 t/m 37 nemen we samen met ‘local’ Arthur Versloot (17) de proef op de som.Lauwersmeer ingezoomd

Het Lauwersmeer is een unieke plek voor sportvissers. Hier kun je met de zilte lucht van de Waddenzee in je neus zowel op zoete als ‘brakke’ vissoorten vissen. Maar wanneer moet je er zijn voor welke vis? En hoe vang je die met de vlieg en eventuele andere technieken? In het vliegvisartikel van deze maand lichten we dit toe voor zes vissoorten: de Atlantische forel, snoek, baars, winde en schar en bot. De tips in het artikel op pagina 46 t/m 49 staan garant voor het hele jaar rond visplezier!Veel meer leesplezier

Deze nieuwe editie van Hét VISblad bevat uiteraard nog veel meer interessante artikelen. Zo gingen we karpervissen vanuit de boot op de Friese boezem. Hier is de hengeldruk laag, het aantal potentiële stekken groot en ligt het avontuur voor het oprapen, zoals je op pagina 40 t/m 43 kunt lezen. VIS TV-presentator Marco Kraal blikt in de rubriek VIS TV in detail terug op de aflevering waarin hij samen met Edwin Kerssies de haven van Harderwijk bezocht om te gaan vliegvissen op snoek. Meer over de rivierkreeft lees je in de rubriek Spraakwater waarin Margreet van Vilsteren – oprichter en directeur van de Good Fish Foundation en projectleider van Kennisplatform Rivierkreeft – haar licht laat schijnen over de rivierkreefteninvasie. Veel leesplezier toegewenst!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.