Jurgen van Rijswijk draagt winst op aan Leen van Wensen

2741
11 nov 2019

Jurgen van Rijswijk is afgelopen weekend Open Nationaal Kampioen Kustvissen 2019 geworden. Uit een veld van 95 deelnemers was hij de beste met 13 vissen en 305 vangstpunten. Zijn titel draagt hij op aan de vorige week overleden wedstrijdleider Leen van Wensen. Nummer twee werd Laurence Pijnen met 300 vangstpunten, Michel Mosselman eindigde met 267 vangstpunten als derde.

Terwijl de weersvoorspellingen voor de door Sportvisserij Nederland georganiseerde finale ronduit goed waren, brak de hemel een half uur voor de start open. De wind trok zelfs zo hard aan dat de deelnemers werden ingesloten tussen het duin en het opkomende water. Omdat daarmee een veilige terugtocht naar het restaurant in gevaar kwam, besloot de organisatie de wedstrijd een uur in te korten.Van Rijswijk (stek 16, A16) werd winnaar met 305 vangstpunten, nummer twee (stek 26, B7) werd Pijnen met 300 vangstpunten en Mosselman eindigde keurig als derde (stek 72, D15) met 267 vangstpunten. De rode stippen zijn lege stekken.
van Rijswijk: "Deze is voor jou "ouwe dibbes, we missen je nu al". van Rijswijk draagt de winst op aan zijn maatje Leen van Wensen. Leen overleed een week voor de wedstrijd en heeft als wedstrijdleider veel betekend voor de organisatie van zoute wedstrijden. Voorafgaand aan de finale ONK Kustvissen hebben de deelnemers en organisatie Leen herdacht tijdens een minuut stilte.


Onze dank gaat uit naar HSV De Sportvisser uit Noordwijk. In alle vroegte zetten zij een mooi parcours uit.

Uitslag
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.